5 de juny de 2020 5/6/20

Torrent invertirà més de quatre milions d'euros en millores per a la ciutat

Torrent invertirà més de quatre milions d'euros en millores per a la ciutat - (foto 1)
  • Un nou pavelló poliesportiu, una gran sala multiusos, la urbanització d'algunes zones o la millora de la seguretat són alguns dels projectes que l'Ajuntament de Torrent va a exposar en el pròxim ple

Torrent es prepara per a escometre una "transformació" de la ciutat el pròxim any. Així de clar s'ha mostrat l'alcalde de la localitat, Jesús Ros, després d'anunciar que el govern municipal va a destinar els 4,5 milions d'euros de superàvit del passat exercici en un pla d'inversions. Són moltes les mesures que pretén escometre el govern socialista després d'estudiar les demandes ciutadanes i les que ha anat detectant el govern i totes elles passaran pel ple municipal per a la seua aprovació.

Es tracta d'una bateria de tretze mesures entre les quals destaca la construcció d'un nou pavelló poliesportiu, una sala per a esdeveniments que puguen utilitzar els col·lectius de la ciutat o la urbanització de la zona que en un futur albergarà la Ciutat de la Justícia. Així ho han detallat l'alcalde i el primer tinent d'alcalde, Andrés Campos, en un desdejuni informatiu amb els mitjans de comunicació.

Aqueixos mes de quatre milions i mitjà d'euros són els que van sobrar de l'exercici anterior i per açò es van a invertir en un Programa d'inversions financerament sostenibles. Però abans, totes aquestes propostes hauran de comptar amb el respatler en el ple municipal: "Esperem que s'aprove en el pròxim ple posat que el que fem és donar resposta a les reivindicacions veïnals", ha expressat l'alcalde.

I aquest vistiplau ha de donar-se com més prompte millor -vol fer-se en el pròxim ple- posat que el temps corre i les obres deuen estar aprovades abans que acabe enguany. A més, han d'estar executades abans que acabe el 2019. Però, quines propostes planteja l'equip municipal?

En primer lloc es planteja la creació d'un espai de lectura i estudis en Parc Central, ja que es tracta d'una zona on cada vegada viu més gent. De moment es planteja adquirir un local que s'habilitarà per a aquesta fi.

La segona mesura anunciada entra en l'àmbit esportiu i planteja la construcció d'un nou pavelló poliesportiu municipal. "Som una ciutat amb molts clubs i l'objectiu seria complir les exigències de les diferents modalitats esportives", ha explicat Andrés Campos. Les instal·lacions, que se situaran en una parcel·la pública del Toll i l'Alberca, oferiran la possibilitat de desenvolupar diferents disciplines esportives com: futbol sala, bàsquet, handbol, voleibol, etc.

Una tercera proposta que planteja el consistori és la creació d'una sala multiusos perquè les associacions veïnals i grups puguen fer esdeveniments. Urbanitzar la parcel·la que en un futur albergarà la nova Ciutat de la Justícia, la compra definitiva del trinquet José María Veguer perquè passe a tenir titularitat municipal o l'adquisició de tanques de seguretat i senyals mòbils són algunes de les prioritats amb les quals treballa l'equip municipal.

Igualment es compta amb la realització de millores en les instal·lacions esportives municipals, com la renovació de la gespa artificial dels camps de futbol de Parc Central. Així mateix es crearà una nova pista de workout en el jardí de Parc Central i Frai Antonio Pans, que se sumen al recentment construït en Reina Sofia, i la renovació de la pista de skateboard de les Amèriques. També es pretén renovar les butaques del saló d'actes de l'ajuntament i s'ha plantejat adquirir dues zones verdes a Font de la *Teula i el Pantà.

Un desdejuni informatiu en el qual també s'han abordat altres temes com la presentació de la nova exposició en l'EMAT de l'artista valencià JARR o la declaració de Torrent com a ciutat d'acolliment: "Estem a la disposició de govern valencià per a acollir als refugiats", ha assenyalat l'alcalde sobre l'arribada del vaixell Aquarius el cap de setmana vinent.

Pujar