elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Torrent estalviarà 2.100 euros al dia en enllumenat públic

Torrent estalviarà 2.100 euros al dia en enllumenat públic
  • L'acord que ha firmat l’ajuntament este dimecres per 17 milions d'euros permetrà un estalvi d'un 60% en il·luminació pública

2.100 euros al dia. És el que es van a estalviar els veïns de Torrent en enllumenat públic. Així ho ha donat a conéixer el regidor de Gestió de Recursos, Andrés Campos, en un desdejuni amb els mitjans de comunicació. És el resultat d'un dels acords més importants de l'any per a l'ajuntament de Torrent i que implicarà un contracte durant 15 anys pel qual es renovaran quasi 14.000 fanals. El contracte s'ha firmat este dimecres amb l'empresa de gestió i il·luminació pública imesAPI.

"S'adaptaran els fanals quasi de forma immediata, es van a canviar 400 quadros de comandament i, en definitiva, es va a preparar la il·luminació pública per al futur de la ciutat", ha explicat l'edil responsable de l'àrea. Es tracta d'una estratègia, en paraules de Campos, en línia amb l'estratègia de ciutat que es vol per a Torrent: "Volem transformar la ciutat i un dels punts importants és la reducció del consum energètic".

Esta inversió -que rondarà entorn del milió d'euros anuals- implicarà un canvi en la il·luminació dels fanals en tant que es podran controlar els horaris, la intensitat etc. Una tecnologia, ha explicat Campos, en la que és pionera Torrent ja molt poques localitats -posant com a exemple Rivas-Vaciamadrid- l'estan duent a terme per ara: "És el futur i a poc a poc les ciutats aniran adaptant-se a esta nova il·luminació".

Pujar