elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Torrent celebra una emotiva i especial ofrena a la Verge dels Desemparats

Torrent celebra una emotiva i especial ofrena a la Verge dels Desemparats
  • L'emoció ha sigut la protagonista principal d'aquest acte que se celebra de nou el mes de març dos anys després

MÉS FOTOS
Torrent celebra una emotiva i especial ofrena a la Verge dels Desemparats - (foto 2)
Torrent celebra una emotiva i especial ofrena a la Verge dels Desemparats - (foto 3)
Torrent celebra una emotiva i especial ofrena a la Verge dels Desemparats - (foto 4)
Torrent celebra una emotiva i especial ofrena a la Verge dels Desemparats - (foto 5)
Torrent celebra una emotiva i especial ofrena a la Verge dels Desemparats - (foto 6)
Torrent celebra una emotiva i especial ofrena a la Verge dels Desemparats - (foto 7)
Torrent celebra una emotiva i especial ofrena a la Verge dels Desemparats - (foto 8)
Torrent celebra una emotiva i especial ofrena a la Verge dels Desemparats - (foto 9)
Torrent celebra una emotiva i especial ofrena a la Verge dels Desemparats - (foto 10)
Torrent celebra una emotiva i especial ofrena a la Verge dels Desemparats - (foto 11)

Fent gala de la dita la fe mou muntanyes, centenars de torrentinos han acudit a oferir el seu ram a la Verge dels Desemparats. Una ofrena plena d'emoció i il·lusió que ni la pluja ni el vent han aconseguit deslluir.

El mantell de la verge s'ha omplit de llum i color formant una preciosa imatge a través de les milers de flors que li han portat els seus devots.

També són molts els veïns que paraigües en mà han eixit als carrers per a gaudir d'un dels actes més importants del calendari faller.

Les llàgrimes d'emoció dels fallers s'han ajuntat amb les gotes de la pluja incessant que ha caigut aquesta vesprada sobre Torrent. Alguns que han participat en aquest acte ens han assenyalat que “tenia clar que, encara que ploguera, si es feia l'ofrena anava a vindre a veure a la Verge, al setembre no ho vaig fer per por del covid però al març havia de vindre sí o sí”.

També hem pogut veure a molts xicotets que han acudit a homenatjar la Mare de Déu per primera vegada, un moment molt emocionant per a la família que presenta als seus xicotets davant la Verge dels Desemparats, “és indescriptible aquest moment” ens comptava la mare d'un xicotet de set mesos.

Una ofrena a la qual han posat el fermall final les falleres majors de la ciutat, Sara Garrigues Rosegue i Paula Alapont Moreno, acompanyades de les seues respectives corts d'honor.

L'homenatge a la Verge va començar aquest dimecres 16 de març amb el tradicional Trasllat de la Mare de Déu que organitza la Falla Cotxera des de 1970, rendint un especial homenatge a la Geperudeta amb flors, poemes i versos, atés que la Verge dels Desemparats és la patrona d'aquesta festivitat.

Segueixen les Falles a Torrent

Aquest divendres, 18 de març, tant la mascletá com la Nit del Foc la dispararà Zarzoso, mentre que la mascletá del 19 de març serà a càrrec de Germans Caballer.

El 18 de març serà el gran dia de la pólvora a Torrent, amb la celebració de la Nit del Foc des de les 19.00 hores en la plaça del Cardenal Benlloch.

I el 19 de març, dia de San José, el dia més important de les festes se celebrarà l'homenatge al Faller, i una vegada caiga la nit, el foc purificador devorarà amb les seues flames els monuments fallers en la cremà.

Pujar