25 de maig de 2020 25/5/20

El Nadal arriba a Torrent carregada de novetats i sorpreses per a tota la família

El Nadal arriba a Torrent carregada de novetats i sorpreses per a tota la família - (foto 1)
  • Campanades Infantils, una cavalcada de Reyes sense precedents i les accions solidàries, entre les activitats programades

MÉS FOTOS
El Nadal arriba a Torrent carregada de novetats i sorpreses per a tota la família - (foto 2)
El Nadal arriba a Torrent carregada de novetats i sorpreses per a tota la família - (foto 3)
El Nadal arriba a Torrent carregada de novetats i sorpreses per a tota la família - (foto 4)
El Nadal arriba a Torrent carregada de novetats i sorpreses per a tota la família - (foto 5)

Torrent s'ha proposat convertir-se en un referent quant a programació nadalenca es refereix, i per a això han proposat una infinitat d'actes pensats perquè tota la família gaudisca d'aquesta època tan entranyable. Cultura, tradició, esport i música, s'uneixen durant el mes de desembre per a viure unes intenses festes.

Els actes arranquen aquest mateix cap de setmana, amb motiu de la celebració del Dia de la Immaculada amb la tradicional processó i l'encesa de llums nadalenques, i es prolongaran fins a l'arribada de les seues Majestats d'Orient el dia 5 de gener.

Així ho han anunciat des de l'Ajuntament de Torrent, la regidora de Cultura, Susi Ferrer, el regidor de Festes, Pascual Martínez, i l'alcalde de la ciutat, Jesús Ros. Tots ells es mostren satisfets per la proposta presentada la qual, en paraules de l'alcalde, pensa “en totes les persones de Torrent i, el més important, fet per les pròpies persones de Torrent”.

I és que, tal com van assenyalar, en tot moment s'ha apostat pel producte local el qual estarà molt present en diferents actes, des del pesebre municipal fins a les xocolatines que prendran els més xicotets durant les campanes infantils.

Perquè si, aquest 2019 els més xicotets podran acomiadar l'any amb les seues pròpies campanades. És una de les novetats més importants que recull la programació, una iniciativa que té com a objectiu que tota la família puga gaudir de l'últim dia de l'any.

Les campanades infantils tindran lloc el dia 31 a partir de les 11 hores en la Plaça de la Va unir Musical, on tindrà lloc el xou de Els Biters, un concert del grup Ramonents i per descomptat a mitjan matí les campanades en les quals es menjarà xocolate torrentí i es brindarà amb suc de taronja.

Per part seua, les campanades més tradicionals arribaran a la nit quan aquesta previst que milers de veïns es reunisquen al voltant de la Casa de la Cultura per a prendre's les 12 raïm i donar la benvinguda al 2020. Un moment carregat d'emoció, perquè a més d'estar carregat de bons propòsits, es farà al són de les campanades del recentment restaurat rellotge històric.

A més, aquest nadal també arriba a Torrent el circ – amb diverses sessions durant els cap de setmana – el cinema en la tradicional carpa de Nadal i la major exposició de playmobil que es podrà visitar fins al 12 de gener a la Sala Cívica de l’Antic Mercat.

A tot això, se suma la carrera solidari de Sant Silvestre que tindrà lloc el 27 de desembre eixint des de la Plaça Major i la recollida de joguets que s'emportarà a acabe els dies 21 i 22 de desembre.

Cavalcada de Reyes

Es sens dubte un dels moments més esperats del nadal, per a majors i xicotets. La cavalcada de Reyes fa recuperar la il·lusió i gaudir de l'essència d'aquestes festes. Per a continuar fomentant aqueixa il·lusió, a Torrent s'ha preparat un recorregut sense precedents que posarà el fermall final a una gran programació.

“És la joia de la corona” confessava el responsable de festes, al mateix temps que apuntava: “Torrent és una gran ciutat i, per això, es mereix una gran cavalcada que cada any concentra a més de 10.000 persones, moltes d'elles veïnes, però també d'altres poblacions de la comarca”.

Melchor, Gaspar i Baltasar desfilaran per l'avinguda al Vedat fins a arribar al carrer Ramón y Cajal, en una cavalcada presentada sota el lema ‘Per on venen els reis? Pregunta a la iaia’ que busca representar una emotiva història en la qual la relació entre avis i néts cobrarà especial protagonisme.

Entre les sorpreses de la nit, la cavalcada comptarà amb diferents espectacles d'animació i música, com les actuacions circenses que tindran lloc en l'escenari de l'Ermita: mags, malabaristes o trapecistas, mantindran entretingut al públic. Quant als caramels, l'espera serà molt dolça gràcies al més d'un milió de caramels i gominoles sense glútens que està previst es repartisquen entre els assistents.

El Betlem també s'instal·la a l'Ajuntament

La tradició també arriba a Torrent aquest nadal, i el fa amb més força que mai. Per primera vegada en la història l'Ajuntament comptarà amb el seu propi Belén municipal, el més gran que s'ha muntat fins hui a la ciutat.

Es tracta d'una escena única elaborat pels belenistas José Albacete i Juanjo Chinesta, que compta amb 20 metres quadrats i un marcat estil històric i hebrero. “Volem representar una fotografia de l'època, on l'espectador tinga la sensació d'estar i formar part del mateix Belén” assegura Chinesta.

El Betlem municipal podrà visitar-se a partir del 8 de desembre, i que se suma així a la resta de pesebres que estaran distribuïts per diferents punts de la ciutat valenciana.

Pujar