elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

La Mostra de Teatre Escolar baixa el teló

La Mostra de Teatre Escolar baixa el teló
  MÉS FOTOS
  La Mostra de Teatre Escolar baixa el teló - (foto 2)
  La Mostra de Teatre Escolar baixa el teló - (foto 3)
  La Mostra de Teatre Escolar baixa el teló - (foto 4)

  Dissabte al matí, la sala d'actes de l'Ajuntament va acollir l'acte de cloenda de la Mostra de Teatra Escolar, la qual es va acomiadar després de dur a terme, des del dia 17 d'abril, una programació d'obres fetes per escolars i estudiants i dirigida a milers de xiquets i xiquetes. Este projecte educatiu, organitzat per l'Ajuntament de Torrent en col·laboració amb l'associació Cucurucú Teatre i amb el suport d'Aigües de l'Horta, es celebra des del 1997 i sempre ha tingut una gran acollida per part del públic.

  Al llarg de sis setmanes, aquest programa ha acollit quinze centres escolars que han representat els seus espectacles per a públic escolar des d'infantil a batxillerat i educació especial. Quatre cents actors i actrius ha plenat l'escenari del saló de l'Ajuntament i mes de tres mil alumnes de 54 cicles de 22 centres escolars, han assistit a les representacions.

  La Mostra té un doble objectiu: donar suport als treballs que professors i alumnes desenvolupen als col·legis i instituts, potenciant així el valor pedagògic i educatiu del teatre i educar espectadors completant la formació dels estudiants oferint vies de diversió i d'afició diferents i singulars.

  En l'Acte de Cloenda, l'actor Roger Fresquet va representar "El viatje d'Ulisses", una creació pròpia a partir de L'Odisea d'Homer. Seguidament, un breu audiovisual va projectar imatges de cada espectacle i finalment els dos regidors i la presidenta de Cucurucú, Tatiana Llópis, van lliurar a l'alumnat de cada centre participant el Diplodrama pels valors educatius de l'obra, unes carpetes i unes orles amb imatges del col·lectiu.

  Com a novetat, engany ha sigut la primera vegada que la programació ha inclòs com a vehicle lingüístic el valencià, ja que la majoria de les obres i treballs són en esta llengua.

  En l'acte estigueren presents la regidora d'Educació i Dinamització Lingüística, Patricia Sáez, que va ressaltar el valor educatiu del programa i el seu renom en l'Horta Sud, i el regidor d'Atenció a les Persones, Francesc Carbonell, que entregaren els diplomes acreditatius als grups participants. Les obres representades al llarg d'estos mesos són:

  La mar en vers.
  Edelmira II y el dragón Gutiérrez.
  Cenicientaaaaaa!
  Juliet and Romeo are dead.
  Tragicomèdia del deliri.
  Horacios y Curiáceos.
  La sireneta rebel
  Trobaràs el teu poema?
  ¡Aquí estoy yo!
  D'on vénen els superherois?
  Blasco & C, TV Show.
  No és una altra història de prínceps i princeses.
  ¡Te he cogido, Caperucita!
  Què hauria passat si els valencians hagueren arribat abans a la lluna? Momo.

  Pujar