7 d’agost de 2020 7/8/20

L'Ajuntament de Torrent congela els impostos per quart any

L'Ajuntament de Torrent congela els impostos per quart any - (foto 1)
  • El consistori ha aprovat els seus ordenances fiscals amb congelacions i bonificacions

MÉS FOTOS
L'Ajuntament de Torrent congela els impostos per quart any - (foto 2)

"En quatre anys no s'ha pujat cap taxa ni impost, de fet els hem baixat i a més comptem amb una bona salut econòmica". Així s'ha referit el regidor d'Hisenda, Andrés Campos, en referència als comptes de l'Ajuntament de Torrent després de l'aprovació en el ple d'una rebaixa de les ordenances municipals.

Açò es traduirà en una congelació de les taxes, impostos i preus públics en 2019 així com les transmissions per plusvàlua, bonificacions d'ajuda domiciliària o les tarifes d'aparcament Juan Carlos I: "És el resum del treball de tots aquests anys i el fruit d'una bona gestió", ha explicat l'edil en un desdejuni informatiu amb els mitjans de comunicació.

Però, en què consisteixen aquestes noves mesures per al pròxim any? A continuació les resumim:

  • Plusvàlues: S'incrementa en deu punts el percentatge de bonificació en les transmissions mortis causa sobre la base del valor cadastral de l'habitatge. Així, els valors més baixos arribaran fins al 70%, en el cas per exemple que el valor siga inferior a 30.000€.
  • Serveis socials: Es va a bonificar el 100% de l'ajuda domiciliària per a persones amb un una renda inferior de 900€ al mes i així progressivament. Per exemple, les rendes d'1.020€ tindran una bonificació del 90%.
  • IBI: Rebaixa del 3% lineal de tots els rebuts IBI.

Amb tot açò, el consistori va a deixar de percebre 800.000€ en reduir els impostos. L'únic impost que ha pujat l'Ajuntament en aquests quatre anys ha sigut el relatiu als caixers que ocupen un espai públic.

Pujar