9 d’abril de 2020 9/4/20

La Fundació Horta Sud i els 13 ajuntaments de la Xarxa Participa estudien mesures per a enfortir el teixit associatiu de l'Horta Sud

La Fundació Horta Sud i els 13 ajuntaments de la Xarxa Participa estudien mesures per a enfortir el teixit associatiu de l'Horta Sud - (foto 1)
  • Una vintena de tècnics i regidors de participació ciutadana han participat en la reunió celebrada aquest matí a Torrent

MÉS FOTOS
La Fundació Horta Sud i els 13 ajuntaments de la Xarxa Participa estudien mesures per a enfortir el teixit associatiu de l'Horta Sud - (foto 2)
La Fundació Horta Sud i els 13 ajuntaments de la Xarxa Participa estudien mesures per a enfortir el teixit associatiu de l'Horta Sud - (foto 3)
La Fundació Horta Sud i els 13 ajuntaments de la Xarxa Participa estudien mesures per a enfortir el teixit associatiu de l'Horta Sud - (foto 4)
La Fundació Horta Sud i els 13 ajuntaments de la Xarxa Participa estudien mesures per a enfortir el teixit associatiu de l'Horta Sud - (foto 5)
La Fundació Horta Sud i els 13 ajuntaments de la Xarxa Participa estudien mesures per a enfortir el teixit associatiu de l'Horta Sud - (foto 6)
La Fundació Horta Sud i els 13 ajuntaments de la Xarxa Participa estudien mesures per a enfortir el teixit associatiu de l'Horta Sud - (foto 7)

La Fundació Horta Sud i els tretze ajuntaments que formen part de la Xarxa Participa s'han reunit aquest matí en el Museu Comarcal de l'Horta Sud de Torrent amb l'objectiu d'enfortir el teixit associatiu i impulsar la participació ciutadana a la comarca de l'Horta Sud durant l'any 2020.

La trobada, que ha comptat amb la presència d'una vintena de tècnics i regidors de participació ciutadana, ha servit per a analitzar les accions implementades durant l'any passat, així com per a explorar noves fórmules que reforcen la participació del moviment associatiu i promoguen el pensament crític de la ciutadania de la comarca de l'Horta Sud.

De la mateixa manera, també s'ha acordat impulsar nous projectes que donen resposta als reptes més greus dels nostres dies, especialment com fer front a l'efecte de la crisi climàtica en l’àmbit municipal i comarcal. La reunió també ha servit per a organitzar el calendari de 2020 en matèria d'assessoria per a associacions, legalitat, planificació de cursos de formació, jornades i campanyes de promoció del teixit associatiu.

Què és la Xarxa Participa?

La Xarxa Participa és una iniciativa impulsada i coordinada per la Fundació Horta Sud des de l'any 2015 en la qual s'integren els municipis d'Alaquàs, Aldaia, Alfafar, Catarroja, Manises, Mislata, Paiporta, Picanya, Picassent, Sedaví, Quart de Poblet, Torrent i Xirivella.

El full de ruta de la Xarxa es fonamenta en el ferm convenciment que les associacions donen vida als nostres municipis, eduquen en valors, són escoles de democràcia i corresponsabilitat, canalitzen la participació ciutadana i són el motor necessari per a la transformació social.

El treball de la Xarxa Participa es tradueix en l'organització de sessions formatives dirigides a les associacions, el disseny conjunt de polítiques d'educació en la participació, la implementació de noves eines per a l'apoderament associatiu i la formació de personal tècnic i representants polítics.

El Servei d'Assessoria per a Associacions

Un dels projectes de la Xarxa Participa és l'Assessoria per a Associacions, un instrument al servei de totes les associacions i municipis de la comarca de l'Horta Sud. Es tracta d'una eina clau per a aconseguir la transparència i el compliment de la normativa vigent per part del teixit associatiu.

D'acord amb l'informe d'avaluació de la Xarxa Participa presentat per la Fundació Horta Sud aquest matí, en 2019 es van realitzar un total de 30 sessions del Servei d'Assessoria per a Associacions, en les quals van participar un total de 73 associacions.

L'informe d'avaluació també aborda el grau de satisfacció de les persones associades que han assistit a les assessories. El 94% de les persones participants considera que la informació subministrada és molt pertinent i que ha servit per a resoldre els dubtes de les associacions. En aquesta línia, el 96% de les persones també ha valorat molt positivament l'atenció prestada pel personal tècnic dels municipis en matèria de gestió d'associacions, fiscalitat, planificació estratègica i captació i diversificació de fons.

Des del seu llançament l'any 2007, el Servei d'Assessoria per a Associacions ha resolt més de 1.200 consultes en tota la comarca de l'Horta Sud.

Pujar