2 de desembre de 2020 2/12/20

Folgado (PP) sol·licita en dues cartes als Consellers d'Educació i Sanitat la realització de PCR al personal educatiu

Folgado (PP) sol·licita en dues cartes als Consellers d'Educació i Sanitat la realització de PCR al personal educatiu - (foto 1)
  • Folgado: "l'Administració Pública ha de vetlar per la seguretat i salvaguarda dels seus treballadors, en este cas el personal docent"

La Portaveu dels populars a Torrent, Amparo Folgado, ha remés dues cartes, d'una banda al Conseller d'Educació, Cultura i Esport, Vicent Marzà, i per un altre a la Consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, en les quals demanda la realització de proves PCR al personal docent davant l'imminent inici del curs escolar 2020/2021. Esta mesura s'enquadra, entre altres ja sol·licitades amb anterioritat, en l'afany per part dels populars de començar el curs escolar de la forma més segura possible, donades les circumstàncies, minorant la incertesa que hui dia existix entre els actors de l'àmbit educatiu.

Folgado ha recalcat que “és deure dels poders públics protegir de la forma més decidida possible a tots els ciutadans enfront de qualsevol amenaça que puga existir, com és el cas de la COVID-19, i especialment, l'Administració Pública, ha de vetlar per la seguretat i salvaguarda dels seus treballadors, en este cas el personal docent”.

Els populars no sols han demanat PCR per al personal educatiu a la finalització del període vacacional i la seua reincorporació al lloc de treball, sinó que pretenen que estes proves es realitzen de manera periòdica durant el curs escolar. D'esta forma, es mantindrien els centres educatius com a llocs el més segurs possibles enfront de la COVID-19, podent aïllar de manera primerenca a tota aquella persona que donara positiu, i el seu entorn escolar, evitant una propagació descontrolada del virus en l'espai escolar.

Coordinació entre Administracions per a l'inici de curs

Les cartes, remeses per Amparo Folgado, també exigixen al Consell la implicació dels consistoris en el desenvolupament de l'inici escolar. Els ajuntaments també han de jugar un paper important en la lluita enfront de la COVID-19 i les seues conseqüències en la societat, i més en municipis com Torrent, on la pandèmia ha deixat fins al moment 647 contagiats i 56 morts, patint un gran repunt en els últims dies, segons dades oficials.

“L'Administració Local, com a institució més pròxima al ciutadà, ha de poder suplir greus oblits d'altres administracions, cas de la protecció de la salut d'alumnes i professorat per part de la comunitat autònoma, amb la negativa de la Conselleria a realitzar proves PCR al personal educatiu. Pel que entenem que l'Ajuntament de Torrent ha de prendre cartes en l'assumpte i realitzar aquestes proves als docents”.

Pujar