20 de setembre de 2020 20/9/20

La Fira del Llibre s'acomiada d'una setmana plena d'activitats per a tots els públics

La Fira del Llibre s'acomiada d'una setmana plena d'activitats per a tots els públics - (foto 1)
  MÉS FOTOS
  La Fira del Llibre s'acomiada d'una setmana plena d'activitats per a tots els públics - (foto 2)
  La Fira del Llibre s'acomiada d'una setmana plena d'activitats per a tots els públics - (foto 3)

  La 45a Fira del Llibre ha arribat a la fi amb un gran nombre d'activitats celebrades i amb un gran èxit de participació per part d'un públic molt variat. La fira, que ha estat des del dia 29 de setembre fins al 9 d'octubre a la plaça de la Unió Musical, ha inclòs una gran varietat d'activitats, com ara presentacions de llibres d'autors i autores valencians, contatcontes per als més menuts o representacions teatrals i musicals.

  La fira es va iniciar amb la lectura del llibre Torrent, un poble ple de contes, editat per l'Oficina de Promoció i Ús del Valencià de l'Ajuntament i que recull els textos que l'alumnat de Torrent ha presentat al concurs Premi Sambori 2017. La vesprada de la inauguració de la fira, els alumnes d'infantil, primer i segon cicle de primària foren els encarregats de llegir els textos, i el diumenge 8 d'octubre a les 12.00 h ho feren els alumnes del tercer cicle de primària, IES i EPA. "Més de cinquanta xiquets i xiquetes han llegit els seus textos en la Fira del Llibre; un espai amb l'objectiu de transmetre la cultura i difondre les ganes de llegir entre el públic de totes les edats", ha declarat la regidora d'Educació i Dinamització Lingüística, Patricia Sáez.

  Les escoles participants en esta lectura pública han sigut: Antonio Machado, Federico Maicas, El Molí, Les Terretes, Lope de Vega, Miguel Hernández, Sant Pasqual, l'IES Tirant lo Blanc i l'EPA.

  Entre les activitats més aclamades han destacat les presentacions de llibres a càrrec dels autors. "Es tracta d'una activitat que ha estat molt encertada, ja que no hi ha persona millor per a explicar tots els secrets d'un llibre que el mateix autor. Totes les vesprades, el públic ha gaudit de la presència de grans professionals en l'àmbit de l'escriptura que ens han explicat la sinopsi de les seues obres i també la seua experiència en el món de les lletres ", ha senyalat la regidora.

  Els llibres presentats van ser: Te quedas conmigo de Cristina Montesa; Les xiques de Torrent de Conxa Chust; Bajo la sombrilla de Lola de Cristina Tamarit;, La rosa de sangre de Laura Alcantarilla; Una ventana al pasado de Mariví Baviera; El cine y expediente X de Miguel Ángel Plana, Paco Muñoz, l'home de la guitarra d'Enric Lluch i Las crónicas del ángel de Marisol Sales.

  A més, tots el dies diferents escriptors signaven els seus llibres a les casetes i, en tancar la fira, es va fer un sorteig de llibres. L'Escola Coral de Torrent també ha fet actuacions durant esta setmana; i també hi ha participat associacions com ara Torrent de Paraules.

  Pujar