5 de juny de 2020 5/6/20

Escolars de Torrent compartixen una jornada de jocs populars adaptats

Escolars de Torrent compartixen una jornada de jocs populars adaptats - (foto 1)
  MÉS FOTOS
  Escolars de Torrent compartixen una jornada de jocs populars adaptats - (foto 2)
  Escolars de Torrent compartixen una jornada de jocs populars adaptats - (foto 3)
  Escolars de Torrent compartixen una jornada de jocs populars adaptats - (foto 4)
  Escolars de Torrent compartixen una jornada de jocs populars adaptats - (foto 5)
  Escolars de Torrent compartixen una jornada de jocs populars adaptats - (foto 6)

  L’alumnat dels centres d’Educació Especial Torrepinos, Squema, L’Encarnació i La Unión i del CEIP Lope de Vega han compartit un matí de jocs populars valencians adaptats. La plaça de la Unió Musical ha sigut l’escenari d’esta jornada inclusiva en què els participants s’han acostat a jocs tradicionals com les bitles, les xapes, la corda, entre altres. A més de promoure la inclusió, l’activitat fomenta l’ús del valencià a través del joc. La regidora d’Educació i Dinamització Lingüística ha donat la benvinguda als participants en esta activitat, que organitza l’Oficina de Promoció i Ús del Valencià, i els ha animat “a seguir apostant per l’ús del valencià tant a l’escola com al seu temps lliure”.

  D’altra banda, ahir a la vesprada, la Casa de la Cultura acollí una sessió de cinema en valencià amb la pel·lícula valenciana M’esperaràs?, un llargmetratge ple de preguntes existencials i amb un guió enginyós i divertit. Esta adaptació cinematogràfica ve del teatre i, per a comptar tots els detalls i secrets d’esta fantàstica obra, en acabar la projecció es féu un col·loqui amb la participació de Carles Alberola, director i actor, i Cristina García, actriu.

  La jornada de jocs populars així com el cinema forma part de la programació de la IV Setmana de la Llengua que al llarg dels últims dies té lloc a Torrent i que ompli la ciutat de literatura, música i cinema en valencià.

  Pujar