30 de novembre de 2020 30/11/20

El PP denuncia que la CHJ segueix sense netejar res i els barrancs de Torrent estan patint incendis cada setmana

El PP denuncia que la CHJ segueix sense netejar res i els barrancs de Torrent estan patint incendis cada setmana - (foto 1)
  • Els populars han sol·licitat al govern de Torrent que explique si han sol·licitat alguna actuació de neteja en els últims 5 anys i si han demanat permís per a poder fer-ho subsidiàriament

La Portaveu del Grup Popular, Amparo Folgado ha registrat una bateria de preguntes a l'equip de govern socialista i de C’s a Torrent, sobre les actuacions de la Confederació Hidrogràfica del Xúquer a la ciutat de Torrent.

Segons ha avançat hui un periòdic de tirada regional, la CHJ només hauria realitzat tres actuacions en municipis de l'Horta Sud en tot el 2020. Per això, els populars de Torrent han denunciat el “abandó” dels barrancs de la ciutat de Torrent.

“La CHJ té completament abandonats tots els barrancs de Torrent, malgrat les múltiples denúncies que estem realitzant des del Partit Popular durant tot l'any, no han realitzat ni una actuació de neteja ni d'eliminació d'espècies invasores i cada setmana estem patint un mínim de dos incendis en el barranc”, ha denunciat Folgado.

Per esta raó, els populars han preguntat hui a l'equip de govern de la ciutat, conéixer quines actuacions han sol·licitat a la CHJ en els últims cinc anys i si s'ha demanat permís per a poder actuar de manera subsidiària per a netejar els llits d'espècies invasores i qual ha sigut la resposta del Ministeri.

El mes de setembre passat la portaveu del PP, Amparo Folgado va visitar alguns d'estos barrancs situats a la ciutat i va sol·licitar al govern socialista que treballen conjuntament amb la Confederació Hidrogràfica del Xúquer, la conselleria de Medi Ambient, Divalterra, el Centre d'Investigació i Experimentació Forestal de la Comunitat Valenciana i els tècnics municipals per a l'eliminació definitiva d'espècies invasores i la repoblació d'espècies autòctones, a més de la neteja continuada al llarg de l'any, amb especial incidència en els trams urbans d'estos barrancs.

Una acció que també es va comprometre a sol·licitar el senador del PP, Fernando de Rosa en la presentació de l'Oficina del Parlamentari que es va dur a terme a Torrent.

Folgado també va denunciar el mes de juny passat l'existència d'un gorg en el barranc a l'altura del Xenillet, provocat per les obres de desviament d'un barranc a Aldaia i que ara desemboca a Torrent. El que estava provocant l'acumulació d'aigua estanca i la proliferació de mosquits en la zona. Pel que van demanar a l'Ajuntament i a la CHJ que finalitzaren esta obra, impedint que l'aigua s'acumulara en el barranc a esta altura, ja que suposava un greu problema de salut.

Dos incendis a la setmana en el barranc

Este estiu passat i el que portem de tardor s'estan produint multitud d'incendis en els barrancs de la ciutat, segons denuncien des del PP. “Cada setmana coneixem per la premsa, les denúncies dels veïns o les actuacions dels Bombers i de Protecció Civil que almenys s'estan produint dos incendis cada setmana”. Este mateix pont del 9 d’Octubre i 12 d'octubre s'han produït dos incendis en diferents trams del barranc de l’Horteta. Des del PP es pregunten “què més ha d'ocórrer perquè l'Ajuntament de Torrent reclame públicament a la Confederació Hidrogràfica del Xúquer que els barrancs de Torrent necessiten una neteja i actuacions o en el seu cas, demanar el permís per a realitzar-lo el propi consistori”.

Pujar