elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Compromís per Torrent proposa crear una oficina d’assessorament energètic per estalviar en la factura de la llum

Compromís per Torrent proposa crear una oficina d’assessorament energètic per estalviar en la factura de la llum
  • Pau Alabajos: “Aquesta oficina podria recomanar baixar la potència contractada en funció de les necessitats de les famílies o suggerir la cancel·lació de serveis addicionals innecessaris"

La moció presentada per Compromís demana mesures efectives i permanents per fer front a les noves tarifes de l'electricitat, a més de la creació de l'oficina esmentada. Per als ecovalencianistes "la proposta està més que justificada, tenint en compte que aquest estiu a l'estat espanyol s'ha pagat el preu de l'electricitat més alt de la història". A més, des de la coalició expliquen com la nova regulació de les tarifes de l'electricitat està penalitzant de manera desproporcionada a les famílies, xicotetes empreses, persones autònomes, persones que teletreballen, totes incloses en la categoria de xicotets consumidors.

A les propostes d'acord s'exposen mesures per a reduir l'impacte de la pujada del preu de l'electricitat, més enllà de la rebaixa temporal de l'IVA en casos concrets "ja que aquesta acció és parcial i molt restringida en el temps. És a dir, accions clares que les persones consumidores puguen veure reflectides a les factures, ara i ací" explica Alabajos, portaveu municipal de Compromís.

Alabajos ha destacat la proposta de creació d'una oficina d'assessorament energètic per tal d'assessorar la ciutadania sobre reducció del consum energètic i estalvi en la factura de la llum. "Les companyies energètiques han augmentat els seus beneficis exponencialment arran d'aquesta situació injusta: recordem, unes companyies que no sols reben diners de la ciutadania, sinó que també es financen amb ajudes de l'Estat", ha finalitzat Alabajos.

Pujar