elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Compromís per Torrent demana la dotació urgent d’ajudes locals al sector agrícola

Compromís per Torrent demana la dotació urgent d’ajudes locals al sector agrícola
  • Torrent pertany al grup de poblacions catalogades com a Zones Rurals Deprimides pel SEPE

MÉS FOTOS
Compromís per Torrent demana la dotació urgent d’ajudes locals al sector agrícola - (foto 2)

En l’elaboració dels pròxims pressupostos de 2022 el grup municipal de Compromís demanarà una partida nominativa d’ajudes directes al camp. El seu portaveu Pau Alabajos considera que des que Torrent fou inclòs dins del programa de contractació de les Zones Rurals Deprimides, gestionat pel SEPE, el govern municipal no ha destinat ni un sol euro en ajudes directes a la producció, promoció o distribució dels productes agrícoles locals.

“El govern municipal ha presentat uns comptes anuals amb un superàvit pressupostari de més de 15 milions d’euros, corresponents al 2020, però cap partida provinent de la gestió dels últims pressupostos s’ha conformat com a ajudes directes per a pal·liar la situació extrema que pateix el camp torrentí, agreujada darrerament amb l’entrada massiva de productes agrícoles provinents de països extracomunitaris, que no treballen amb els estàndards de qualitat i exigència demanats als productes valencians”, ha declarat Alabajos.

El repartiment de contractes per municipis co-gestionat pel SEPE s'assigna atenent a la ponderació de les dades de l'atur local i al nombre d'afiliats al Règim Especial Agrari. En aquest sentit des de Compromís es valora molt positivament qualsevol ajuda de lluita contra la desocupació agrària, sempre que aquestes mesures complementen les referides a la productivitat i la competitivitat, amb l’objectiu de posar els ciments per a una millora efectiva en les condicions laborals i salarials dels treballadors i treballadores del camp.

Finalment, Alabajos ha anunciat que negociarà aquesta proposta d’ajudes de cara al pròxim pressupost de 2022, prèvia presentació davant el Consell Agrari de Torrent, com a organisme autònom municipal encarregat de la gestió i promoció de la agricultura local.

Pujar