18 de setembre de 2020 18/9/20

Compromís qualifica com a un nou despropòsit de Ros la despesa en pantalles informatives led

  El grup municipal de Compromís, mitjançant el seu portaveu i representant en la Mesa de Contractació de l’Ajuntament, Pau Alabajos, ha qualificat com a esperpèntica l’aplicació de la despesa pública per part del govern de Jesús Ros.

  Alabajos ha explicat que en la darrera Mesa de Contractació de l’Ajuntament es donà llum verda per a la instal·lació de pantalles LED a Torrent per un valor de 150.303’42€, sent aquesta oferta la recomanada per a la seua adjudicació final.

  En la mateixa Mesa de Contractació, celebrada el dia 6 de setembre, el govern municipal proposava els criteris per a l’adjudicació del servei de desinsectació i desinfecció del terme de Torrent, incloent també entre aquestes tasques la desratització, la desinsectació de les larves dels mosquits, el programa de control contra la legionel·la i el manteniment de les trampes UV.

  Les ofertes econòmiques presentades per les dues empreses competidores, encarregades del control de plagues, varen ser de 75.552,67€ i 59.953€ respectivament, amb la qual cosa i encara que s’adjudicara per la major de les ofertes (75.552,67€) suposa que la despesa sanitària en desinsectació i desinfecció del terme de Torrent serà com a mínim inferior en 74.750,75€ a l’efectuada pel govern de Ros en la instal·lació de pantalles LED. Tot açò prenent com a referència l’oferta més alta, perquè si s’optara per la “barata” de 59.953€, la diferència encara seria major per 90.350,42€.

  Aquesta despesa en desinfecció i desratització inclou teòricament les xarxes de clavegueram, les canalitzacions i l’enllumenat públic de tot el terme municipal, a més del control de mosquits i trampes UV en els centres de persones majors i els Mercats Municipals, així com el control de la legionel·la als col·legis i fonts públiques de Torrent.

  “Que ens expliquen com volen arribar a desinsectar i desinfectar tots els fronts municipals del terme de Torrent amb 74.750,75€ o amb 59.953€ (en cas quedar-se amb la més pobra), mentres que gasten 150.303,42€ en pantalles LED”, han declarat des del grup municipal de Compromís.

  Pujar