10 de desembre de 2019 10/12/19

Compromís proposa crear la alcaldia pedània de El Vedat i constituir-lo com a districte de la ciutat

Compromís proposa crear la alcaldia pedània de El Vedat i constituir-lo com a districte de la ciutat - (foto 1)

  Compromís s’ha significat durant la ultima dècada en la defensa del desenvolupament de la Llei de Gran Ciutat, a la que Torrent es va acollir en 2010 durant el mandat de Maria José Català i que determina la creació de districtes per als nuclis de gran població.

  La llei, que atorga major poder a la Junta de Govern Local i acosta l’administració a la ciutadania a través dels districtes i altres òrgans com el Jurat Tributari o l’Oficina de Queixes i Suggeriments “només ha servit per a llevar-li competències al Ple Municipal” segons Pau Alabajos, candidat a l’alcaldia de Compromís.

  Per a Alabajos “els governs municipals de PP i PSOE han usat la Llei per a governar unilateralment l’Ajuntament, concentrant el poder en la Junta de Govern, sobretot en la figura de l’Alcalde, cosa que va en detriment de la participació ciutadana especialment d’El Vedat i els barris disseminats”.

  Així, la coalició que recentment va presentar les seues 15 propostes per al pulmó verd de Torrent, on conviuen més d’11.000 persones, proposa instaurar l’alcaldia pedània perquè “els seus interessos es gestionen des de la pròpia ciutadania del Vedat, traslladant la participació dels vedaters i les vedateres d’una manera directa als òrgans de govern de la ciutat”.

  Encara que Compromís llança aquesta proposta específica per al Vedat clarifica que també altres barris oblidats pels darrers governs es veurien beneficiats per la nova gestió de la ciutat en districtes, com el barri de Caragols, el Xenillet, el Parc Central o el Poble Nou.

  ocultar
  Compromís proposa crear la alcaldia pedània de El Vedat i constituir-lo com a districte de la ciutat
  Pujar