11 d’abril de 2021 11/4/21

Carme Miquel enceta la lectura pública de la II Setmana de la Llengua a Torrent

Carme Miquel enceta la lectura pública de la II Setmana de la Llengua a Torrent - (foto 1)
  MÉS FOTOS
  Carme Miquel enceta la lectura pública de la II Setmana de la Llengua a Torrent - (foto 2)
  Carme Miquel enceta la lectura pública de la II Setmana de la Llengua a Torrent - (foto 3)
  Carme Miquel enceta la lectura pública de la II Setmana de la Llengua a Torrent - (foto 4)

  En el marc de la II Setmana de la Llengua de Torrent, i coincidint amb la setmana en què es celebra anualment el Dia del Llibre, es va realitzar ahir a la vesprada la lectura pública de la novel·la La mel i la fel, de l'escriptora valenciana Carme Miquel.

  Este acte s'ha realitzat anys enrere amb la lectura de la reconeguda obra de la literatura valenciana Tirant lo Blanch, de Joanot Martorell, fins a l'any passat, que va ser el torn de L'estranya dona mexicana, d'Enric Lluch, amb la finalitat d'obrir esta activitat a les obres més contemporànies i de donar visibilitat als escriptors valencians actuals. Enguany, l'autora de La mel i la fel fou l'encarregada d'encetar la lectura.

  Carme Miquel, escriptora que ha dedicat gran part de la seua vida professional a l'ensenyament en valencià, i membre de l'Acadèmia Valenciana de la Llengua és autora de diversos llibres en la nostra llengua, com ara Aigua en cistella o Els contes de Marc. La mel i la fel, la novel·la que es va llegir ahir a la vesprada, retrata la vida quotidiana de finals del segle XIX d'una societat agrícola de la comarca de la Marina Alta, en el moment en què els productes que comercialitzaven començaven a decaure. Esta novel·la narra diferents tradicions i estils de vida dins d'una societat estructurada sota les lleis del patriarcat. Les experiències de les dos protagonistes són l'eix central del relat.

  Tots els torrentins que volien participar en esta lectura podien inscriure-s'hi posant-se en contacte amb l'Oficina de Promoció i Ús del Valencià de l'Ajuntament. Es van inscriure prop de 150 persones. A l'acte, que va tenir lloc a la sala de plens de l'ajuntament, hi va assistir l'alcalde, Jesús Ros, així com gran part de la corporació municipal i diversos representants del teixit associatiu de la ciutat. La regidora d'Educació i Dinamització Lingüística, Patricia Saéz, ha destacat que "la lectura pública és per a nosaltres una forma de fer arribar la literatura en valencià a tots els veïns i veïnes de la ciutat, per això la portem al carrer i convidem a la gent a participar-hi, amb la finalitat de fomentar la lectura en la nostra llengua. Agraïm la presència a tots aquells i aquelles que participaren en esta activitat i esperem que gaudiren de La mel i la fel". Tots els participants rebran, des de l'Oficina de Promoció i Ús del Valencià que és el departament que organitza esta setmana, un llibre de Carme Miquel perquè puguen llegir-lo a casa.

  Esta vesprada es clausura esta segona edició de la Setmana de la Llengua, pel matí, amb una jornada de jocs populars adaptats a la plaça de la Unió Musical. Per la vesprada es farà la presentació de la primera edició en valencià de Contes valencians de Blasco Ibáñez juntament amb el descobriment de la placa commemorativa en memòria dels 150 anys del seu naixement. Per últim, la Coral Allegro de l'ONCE oferirà un concert de música en valencià a la plaça de les Corts Valencianes.

  Pujar