23 de juliol de 2019 23/7/19

Pau Alabajos (Compromís): "El governs de Torrent han compromés recursos en polítiques improductives i clientelars"

Pau Alabajos (Compromís): "El governs de Torrent han compromés recursos en polítiques improductives i clientelars" - (foto 1)
  • El candidat a l'Alcaldia del municipi més poblat de València parla sobre les preocupacions dels veïns i els principals eixos del seu programa electoral

MÉS FOTOS
Pau Alabajos (Compromís): "El governs de Torrent han compromés recursos en polítiques improductives i clientelars" - (foto 2)

Elperiodic.com entrevista al candidat de Compromís a l'alcaldia de Torrent, Pau Alabajos, per a conéixer les seues propostes de millora en la localitat.

Pregunta. Quin és el balanç que fa dels últims quatre anys de govern a l'Ajuntament de Torrent?

Respuesta. La legislatura toca a la seua fi i la nostra ciutat continua pràcticament igual com la deixà el Partido Popular fa quatre anys, excepte en els metres quadrats re-asfaltats, cosa que no ens ha d’estranyar tractant-se de la zona de confort de Jesús Ros.

P. Resumisca breument els eixos del seu programa electoral 

R. Construir un nou Torrent en el que garantir el dret de les persones a viure en una ciutat mediambiental, neta, i per tant saludable, garantint l’atenció municipal de les persones en funció dels seus cicles vitals (infància, joventut, famílies, majors). Protegir els drets fonamentals de la convivència, com l’orientació sexual, la igualtat de gènere, la protecció i l’empara institucional davant la discriminació, la violència masclista, i l’exercida contra els drets dels animals. 

P. Què preocupa els veïns de Torrent? 

R. Pensem que les principals preocupacions són com hem comentat de cicle vital, es a dir viure en un nou Torrent que garantisca la qualitat de l’aire que respirem i l’aigua que paguem, on no s’abandone a cap persona que per diferents circumstàncies el sistema ha expulsat o vol excloure. Una gestió que premie la posada en el mercat de les més de 3000 vivendes buides per a garantir l’oferta a uns preus adaptats al mercat laboral.

Gestionar la mobilitat perquè siga fluida i segura, garantint el dret a desplaçar-nos sense contaminar. Una ciutat on es puga alliberar una important quantitat d’espai públic, ocupat pels vehicles, mitjançant la construcció de zones d’aparcament municipals.

Un nou Torrent on puguem recuperar el patrimoni visual, embellint les nostres places i carrers per a poder gaudir-lo entre totes i tots.

Una ciutat on tinguem accés a una programació cultural de qualitat, que no estiga vinculada únicament a un edifici concret, duent-la als diferents espais públics dels nostres barris, i garantint que el principal valor cultural de Torrent, el valencià, estiga present.

P. Com donaria resposta al seu partit a aquestes preocupacions? 

R. Per a aconseguir un nou model de gestió per a Torrent cal redefinir i adaptar les necessitats pressupostàries, creant equips de treball que funcionen de manera cohesionada, aquest és un objectiu al llarg de la legislatura. Totes les polítiques requerixen  de diners per a poder-se implementar, sabent que no serà una tasca fàcil perquè els diferents governs que han passat per Torrent han compromés importants recursos municipals en polítiques improductives i clientelars, que a més a més han enquistat un dels principals problemes que amenacen la democràcia: El “qué hay de lo mio”.

P. Quina és la seua proposta en matèria fiscal?

R. La primera i fonamental és crear l’òrgan del Jurat Tributari, que és obligatori per a les gran ciutats com Torrent. Aquest òrgan és fonamental per a protegir el dret de les persones, els comerços, les empreses i les autònomes que vullguen resoldre les seues situacions de conflicte tributari amb l’ajuntament.

Finalment és molt important adaptar aquells tributs, on la llei d’hisendes locals ho permeta, per tal que es cobren en funció de la renda dels contribuents i no com un café per a tots que no té en compte les situacions personals d’aquelles persones en exclusió social o en risc.

P. Quines infraestructures són prioritàries per al seu partit i per les quals treballarà si governa per a posar en marxa?

R. Aquelles que milloren la qualitat del trànsit, fent-lo compatible amb el dret a moure’s sense contaminar. Infraestructures que controlen la qualitat de l’aire en diferents punts de la ciutat, instal·lació de estacions de càrrega per a vehicles elèctrics al casc urbà i als principals barris periurbans (Vedat, Monte-Real, Tros Alt, Pantà).

La bàscula municipal de pesatge, l’habilitació de zones municipals d’aparcament i finalment aquelles obres que protegisquen el nostre patrimoni i embellisquen la imatge dels barris.

P. Com creu que es pot millorar l'ocupació en la seua localitat? 

R. Des de l’àmbit local reclamant totes les subvencions que s’oferisquen per les diferents administracions com la Generalitat i les Diputacions, en aquest sentit s’han deixat perdre les vinculades als polígons industrials i el teixit comercial. També cal posar en funcionament una oficina d’atenció a Pymes i autònoms perquè puguen gestionar més àgilment els seus tràmits davant l’ajuntament i la conselleria d’economia sostenible. Cal publicitar totes les ajudes que en aquest sentit servisquen per a crear ocupació, mitjançant una pàgina web dedicada d’ús senzill i intuïtiva.

P. Què és el primer que farà si governa? 

R. Començar a treballar el pressupost i cohesionar als equips humans necessaris per a transformar Torrent.

P. Què li diria a aqueix lector de Torrent que li està llegint en aquests moments? Un últim missatge a l'elector

R. Li diria que si vol un nou Torrent més sostenible, més net i per tant més saludable, si vol una ciutat on desenvolupar el seu cicle vital sabent que l’ajuntament mai el deixarà de costat, si vol passar pàgina del “qué hay de lo mio”, ens done la seua confiança.