Castellano

El PP de Torreblanca lamenta que l'alcaldessa no done suport a una moció per a garantir la neteja dels solars urbans

El PP de Torreblanca lamenta que l'alcaldessa no done suport a una moció per a garantir la neteja dels solars urbans
  • La portaveu popular, Tania Agut, assegura no comprendre com la socialista María Josefa Tena “és capaç d'anteposar els seus interessos partidistes a les necessitats dels veïns de Torreblanca”

La portaveu del PP en Ajuntament de Torreblanca, Tania Agut, es mostra “molt satisfeta” per haver aconseguit tirar avant la moció per a exigir la neteja dels solars urbans que hi ha distribuïts pel municipi, però “lamente profundament haver comptat amb l'abstenció de l'alcaldessa i dels membres de l'equip de govern municipal”. En aquest sentit, Agut considera que l'alcaldessa, la socialista María Josefa Tena, “ha de deixar a un costat els seus interessos partidistes i defensar el que és bo per al nostre poble i per als nostres veïns. No comprenc com pot anteposar la seua ideologia a la seua condició de torreblanquina”.

En aquest sentit, Tania Agut considera que les explicacions de l'abstenció de l'alcaldessa de Torreblanca són “absurdes, ja que ha al·legat que no ha donat suport a la nostra iniciativa perquè, segons ha manifestat, l'ordenança de neteja de solars és de 2011, quan governava el PP i que, per tant, no li agrada”. La portaveu popular considera que les ordenances “estan per a complir-les, que per a això van ser aprovades en ple i en cas que ella puga millorar-la, ha tingut 7 anys per a fer-ho i no ha mogut ni un dit”.

Cal recordar que en la moció presentada pel PP es denunciava el mal estat i la brutícia que s'acumula en els solars urbans en la localitat i que està causant un gran malestar entre els veïns. En aquest sentit, Tania Agut subratlla que la neteja i manteniment dels solars urbans “és un aspecte fonamental que deu duguera a terme per motius de seguretat, salubritat, decòrum i, especialment, per a la prevenció de plagues. Davant les múltiples queixes per part de veïns, hem comprovat que existeix un nombre considerable de solars, parcel·les i terrenys sense urbanitzar en els que s'acumulen una quantitat ingent de residus, males herbes i brutícia”.

I l'actual situació de deixadesa per part del consistori “augmenta el risc d'incendis i els converteix en un lloc idoni per a la formació de plagues de rosegadors, senglars i insectes. Per això entenem que és fonamental dur a terme de manera periòdica la neteja d'aquesta mena de solars”, afirma Agut, qui confia que ara, i malgrat l'abstenció de l'equip de govern, “es respecte l'acord i es posen mesures per a evitar aquesta lamentable situació”.

Pujar