6 de juliol de 2020 6/7/20

Els xiquets de Teulada Moraira aprenen els monstres i llegendes de la cultura tradicional valenciana

Els xiquets de Teulada Moraira aprenen els monstres i llegendes de la cultura tradicional valenciana - (foto 1)
  • L'exposició ‘Els nostres monstres en la cultura popular’ finalitza amb una visita al centre històric de Teulada i contes

MÉS FOTOS
Els xiquets de Teulada Moraira aprenen els monstres i llegendes de la cultura tradicional valenciana - (foto 2)
Els xiquets de Teulada Moraira aprenen els monstres i llegendes de la cultura tradicional valenciana - (foto 3)

Els xiquets de Teulada Moraira s'han endinsat aquest cap de setmana en el món dels monstres i les llegendes de terror de la cultura valenciana tradicional. Amb motiu de la clausura de l'exposició ‘El nostres monstres en la cultura popular’ es va desenvolupar una activitat pel centre històric de Teulada que va finalitzar contant contes.                     

Els xiquets van passejar pel centre històric i van conéixer una mica millor la seua localitat alhora que van escoltar històries sobre serps monstruoses, com la serp de la Sanxa de l'Albufera o la de la cova de Monòver que paralitzava amb la mirada. També van poder conéixer al Caro, criatura endèmica de la Marina, les serres de Mariola, Alcoià, el Comtat i la Safor; amb cos de mussol i cap d'home o els diferents dimonis que habiten la regió.

‘Els nostres monstres en la cultura popular’ és una exposició del Museu Valencià d'Etnologia que ha viatjat per més de huitanta biblioteques de tota la Comunitat per a fomentar les activitats i la lectura d'obres sobre els monstres de la cultura popular en vespres de Tots els Sants. Ha estat del 21 al 25 d'octubre a la Biblioteca Municipal de Teulada.

Aquesta iniciativa és una manera d'endinsar als més xicotets en les rondalles i llegendes populars, i de commemorar dates importants en la nostra cultura com Tots els Sants que hui dia es veu eclipsada per Halloween.

Pujar