elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Teulada Moraira presenta el pròxim 27 de novembre la iniciativa: Bancs de terres Agrícoles

Teulada Moraira presenta el pròxim 27 de novembre la iniciativa: Bancs de terres Agrícoles

  L'Ajuntament a través de la Regidoria d'Agricultura, Ramaderia i Pesca delegada a Alejandro Llobel ha encarregat la realització d'un estudi preliminar per a la creació d'un cens de camps abandonats, que facilite la posada en marxa d'un "Banc de Terres" en el municipi de Teulada Moraira.

  L'abandonament de terres i la consegüent disminució de la superfície utilitzada per l'agricultura constitueix un problema molt present al nostre país des de fa dècades, sent actualment un problema d'especial importància a la Comunitat Valenciana, que augmenta any rere any.

  El Banc de Terres Consisteix en la creació d'un registre administratiu municipal format pels terrenys de persones propietàries interessades a arrendar-los o cedir-los, que s'ofereixen a persones interessades a cultivar les terres.

  Per tant, el paper de l'Ajuntament en el projecte consisteix en:

  - Gestionar el registre administratiu del Banc de Terres (sol·licituds d'alta, de consulta i de baixa de parcel·les).
  - Facilitar el contacte entre persones propietàries de terrenys i persones interessades a cultivar les terres (perquè puguen aconseguir acords o negocis jurídics privats que estimen convenients sense cap intervenció de l'Administració).

  Alejandro Llobell, Regidor d'Agricultura, Ramaderia i Pesca ha volgut ressaltar la importància d'aquesta iniciativa, ja que té associada diversos avantatges com són les ambientals, ja que els terrenys cultivats actuen com a tallafocs davant el risc d'incendis. D'altra banda, les terres cultivades milloren la qualitat del paisatge del municipi declarat Patrimoni Immaterial de la Humanitat per la UNESCO des de 2018 i redueixen el risc de degradació ambiental de l'entorn. També compta amb avantatges econòmics i socials com són que el cultiu de terres permet desenvolupar activitats econòmiques associades a l'agricultura i afavoreix la creació d'oportunitats d'ocupació.

  La presentació tindrà lloc el 27 de novembre en el Saló de Plens de l'Ajuntament a les 18 h i comptarà amb la intervenció d'Alejandro Llobell, Regidor d'Agricultura, Ramaderia i Pesca, Joan Carles Caldentey director tècnic de l'ADR Buscaterres i Marc Arinyó, Emprenedor agroecològic d'AER.

  Els interessats poden inscriure's en el mail: ahurtado@teuladamoraira.org

  Pujar