11 de juliol de 2020 11/7/20

Rosa Vila: “L'Ajuntament estarà al costat de totes les persones del municipi”

  L'alcaldessa de Teulada Moraira ha començat una nova iniciativa en la qual es busca una millor comunicació amb la ciutadania i respondre als dubtes que puguen tindre davant la crisi sanitària. La primer edil ha contestat a una vintena de ciutadans mitjançant un vídeo. Aquests vídeos es realitzaran cada dissabte mentre dure l'Estat d'Alarma, i les preguntes es poden manar a gabinetealcaldia@teuladamoraira.org.

  Entre les qüestions plantejades per la ciutadania s'han plantejat grans temes: preguntes sobre l'estat d'alarma, sanitat, serveis i economia. En el primer apartat l'alcaldessa ha volgut deixar clar, que l'Estat d'Alarma i les seues normes no són competència municipal, això correspon al Govern d'Espanya i que tota la ciutadania hem d'acatar. Davant la preocupació d'arribada de visitants aquests dies al municipi ha deixat clar que “les forces de seguretat locals i de l'estat doblegaren la seua presència per a evitar una arribada turistes o persones amb segones residències”. Al mateix temps que apel·lat a la responsabilitat personal: “les mesures de seguretat estan preses, ara som les persones els que hem d'assumir la responsabilitat de quedar-nos a casa i no eixir de forma no justificada i necessària”.

  Amb respecte a la sanitat, l'alcaldessa ha manifestat que tots els alcaldes i alcaldesses de la Marina Alta tenen reunions setmanals amb el responsable d'Hospital comarcal Marina Salut per a estar al corrent del que succeeix. Les dades sobre casos de persones amb covid-19 són responsabilitat de la Conselleria de Sanitat de la Comunitat Valenciana i els Ajuntament no tenen dades concretes sobre ells.

  L'apartat d'economia ha sigut el que major nombre de preguntes ha suscitat. L'alcaldessa ha deixat clar que en aquests moments s'estan estudiant tots els escenaris, per a prendre mesures efectives i que s'anunciaren quan estiguen ben determinades i aclarides, ja que, ningú sap quant temps es prolongarà e Estat d'Alarma i la magnitud que tindrà en aquests moments. Respecte a les taxes municipals, torna afirmar que tots els pagaments estan suspesos i que aquells serveis que no es presten no sé hauran d'abonar.

  “Cal diferenciar molt bé les competències municipals, de les estatals o autonòmiques, el nostre Ajuntament ja estudia la manera d'arribar on la resta d'administracions no arriben i que càpia la seguretat que anem fer tot el que siga a les nostres mans per a pal·liar els efectes econòmics en el nostre municipi”.

  Vila també ha volgut afegir que en aquests moments l'Estat permet a l'Ajuntament  utilitzar el 20% del romanent de tresoreria i que aqueixos diners anirà íntegrament a ajudar a la ciutadania afectada per la pandèmia.

  La  primer edil ha finalitzat afirmant que des de l'Ajuntament s'està atenent  tothom, que ningú es quedarà sense ajuda per als béns essencials en aquest moment. Finalment, ha agraït a tota la ciutadania el seu comportament en aquest moment i ha reconegut la gran labor de tots els serveis essencials que treballen aquests dies.

  Això és un breu resum de tot el comentat en el vídeo, el qual es recomana veure completament i en cas de tindre dubtes, preguntar novament en la següent sessió, l'alcaldessa manté el seu compromís amb informar la ciutadania i atendre els seus dubtes.

  Pujar