elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Medi Ambient organitza activitats de coneixement i respecte del patrimoni mediambiental per a aquest estiu

Medi Ambient organitza activitats de coneixement i respecte del patrimoni mediambiental per a aquest estiu

  La Regidoria de Medi Ambient de l'Ajuntament de Teulada Moraira ha organitzat una sèrie d'activitats que es desenvoluparan aquest estiu amb l'objectiu de potenciar el coneixement i respecte pel medi ambient i fomentar l'educació ambiental en els més joves.

  “Hui, Dia Mundial del Medi Ambient, volem des de l'Ajuntament manifestar el nostre compromís en la defensa i cura de la naturalesa i la preocupació per l'alarmant situació de deterioració mediambiental i crisi climàtica que està afectant a tot el planeta i particularment a la regió mediterrània, un dels punts calents designats per Nacions Unides per a la conservació de la biodiversitat”, ha comentat Carlos Martínez, regidor de Medi Ambient.

  Des de la Regidoria s'ha impulsat una seriosa d'accions per a millorar el coneixement de la ciutadania del ric tresor mediambiental amb què compta Teulada Moirara. “D'aquesta forma, mostrant el nostre patrimoni natural, podrem aconseguir una major consciència i implicació de tots els ciutadans en el seu defensa i respecte. Per això des de la Regidoria de Medi Ambient i Agenda 2030 llancem un complet programa d'activitats destinat al coneixement del nostre patrimoni natural i l'educació mediambiental dirigides especialment als nostres joves” ha finalitzat l'edil de Medi Ambient.

  La platja de l’ Ampolla serà el lloc triat per als tallers mediambientals destinat a xiquets de 5 i 14 anys que tindran lloc al juliol (dijous 23 i dijous 30) i agost (dijous 6) en horari de 09.30 a 13.30 hores.

  Les activitats que es realitzaran són:

  "La nostra biodiversitat litoral": taller amb l'objectiu de posar en valor la importància del patrimoni ambiental de la mar Mediterrània en general, i de la línia litoral del terme municipal de Teulada Moraira en particular, incloent els Espais Naturals Protegits present en ell.

   "Verda Posidònia": activitat per a promoure el comportament respectuós, sostenible i adequat dels usuaris de les platges i cales de Teulada Moraira a través de bones pràctiques ambientals a favor de la conservació d'aquest patrimoni, posant en relleu l'important paper de les prades de posidònia de les platges en la conservació de la biodiversitat.

   "Parem el canvi climàtic": cerca compartir amb els participants les principals conseqüències del canvi climàtic en poblacions litorals, incidint en el paper de la prada de Posidònia com a embornal de CO₂ alhora que es fomenta la reducció, reutilització i reciclatge de residus en la nostra vida quotidiana.

  També s'han organitzat rutes nocturnes de senderisme interpretatiu amb l'objectiu d'utilitzar els valors ambientals i culturals del municipi com a recursos turístics, posant-los en valor a través d'activitats sostenibles i respectuoses amb l'entorn i els seus habitants. Cada ruta, destinada a totes les edats, comptarà amb un guia i la seua inscripció serà gratuïta.

  Divendres 17 juliol

  • Ruta 1: "Camí de l'Abiar - Tossal Gros"
  • Lloc i hora d'eixida: Plaza de l'Ajuntament / 20.30 hores.
  • Distància i temps estimat: 7 Quilòmetres aprox. / 3 hores.

  Dissabte 1 agost

  • Ruta 2: "Marjal del Senillar - Paisatge Protegit la Vall dels Sorts".
  • Lloc i hora d'eixida: Espai la Senieta (Tourist Info) / 20.30 hores.
  • Distància i temps estimat: 4 Quilòmetres aprox. / 2,5 hores.

  Dissabte 15 agost

  • Ruta 3: "Font de l'Horta - Canalins".
  • Lloc i hora d'eixida: Plaza de l'Ajuntament / 20.30 hores.
  • Distància i temps estimat: 5 Quilòmetres aprox. / 2,5 hores.

  “Volem animar a la ciutadania a formar part d'aquestes rutes i activitats, una oportunitat de conéixer millor el patrimoni natural i conscienciar-nos de la importància de la seua conservació. Les rutes són perfectes per a passar una bona estona en família i conéixer nous racons; són a més un atractiu per als turistes que ens visitaran aquest estiu”, ha conclòs l'edil.

  Pujar