elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

La Conselleria amplia la superfície de protecció de la cala del Portixolet fins a 2 hectàrees

La Conselleria amplia la superfície de protecció de la cala del Portixolet fins a 2 hectàrees

    La Conselleria d'Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició ha ampliat la superfície de protecció de la microreserva de flora de la cala del Portixolet. Una demanda que s'ha dut a terme des del Consistori i que suposa el reconeixement del gran valor ecològic del litoral del municipi.

    Aquesta ampliació, publicada en el DOGV del 24/04/2020 sobre la modificació de la declaració de microreserves de flora a la província d'Alacant, suposa passar d'una superfície protegida de 0,347 Ha. a una altra de 2,03 Ha, multiplicant per sis per tant la zona a preservar. A més, s'han afegit dues noves actuacions de conservació el control d'espècies exòtiques invasores i la restauració ambiental de les àrees afectades per l'incendi i les recuperades per eliminació d'espècies exòtiques invasores.

    La Conselleria ja ha realitzat dues actuacions de plantació d'espècies d'especial interés per la seua condició d'endemismes i per ser espècies vulnerables, entre les quals destaca la Helianthemum caput-felis i la Medicago citrina que han sigut reintroduïdes en l'àrea afectada per l'incendi de la cala del Portixolet en l'estiu del 2015.

    “Estem molt orgullosos de la decisió presa per Conselleria, l'Ajuntament portava treballant en aquest reconeixement des de l'any 2016 i aquesta labor ha donat els seus fruits. Gràcies a això es distingeix el gran valor ecològic del litoral del nostre municipi,  així com de la necessitat de protegir-ho”, ha comentat Carlos Martínez, regidor de Medi Ambient de Teulada Moraira.

    Pujar