4 de juny de 2020 4/6/20

La trista imatge que presenten les platges de Sueca i el Perelló a les portes de l'estiu

La trista imatge que presenten les platges de Sueca i el Perelló a les portes de l'estiu - (foto 1)
  • Després de quatre mesos del temporal Gloria, aquesta és l'estampa que s'han trobat moltes persones en anar a les seues segones residències

  • Costas començarà les obres al juny, molt reclamades per tots els Ajuntaments afectats Han passat quatre mesos de la borrasca

Gloria que va devastar per complet la costa valenciana. Una de les zones més afectades van ser les platges del Perelló, les Palmeretes a Sueca i el Mareny que van veure com la mar es va tragar els seus passejos per complet, afectant fins i tot els habitatges en primera línia de costa. Doncs bé, després de quatre mesos -en què no hi ha hagut Setmana Santa ni veïns acostant-se fins a la costa a causa de l'estat d'alarma- aquesta és la imatge que mostrava la platja dels Palmeretes aquest dijous 22 de maig.

El passeig continua estant impracticable i és impossible asseure's en el mur en moltes zones perquè està desaparegut. La imatge, dantesca, sorprén molts veïns que s'estan acostant aquests dies a les seues segones residències perquè així ho permet l'estat d'alarma des d'aquesta setmana. Aquestes obres han d'escometre's des de Costas (dependent del Ministeri de Transició Ecològica) i els ajuntaments afectats esperen com a aigua de maig que les seues platges tornen a l'estat original, sabent això sí que aquest estiu serà definitivament diferent. Així, fa tan sols unes hores que coneixíem que el Ministeri té previst arrancar les obres a principis de juny.

Aquest dijous, de fet, tècnics de Demarcació de Costas de València han visitat diversos trams del passeig marítim, afectats pel temporal Gloria, per a concretar amb les autoritats locals el pla de les obres de restauració. Els alcaldes han volgut saber com es desenvoluparan aqueixes seqüències de treball a fi de conéixer quines zones de platja es podran utilitzar i quins no en funció d'on s'estiga treballant.

En principi, està previst que arranquen en les zones més castigades i que suposen un perill per als vianants -tal com s'observa en les imatges, hi ha autèntiques foradades en ple passeig marítim, fitats per tanques per a evitar que ningú caiga en els grans buits-. Mentrestant, els alcaldes demanen paciència als veïns davant un estiu que serà “diferent, per tot el que estem vivint”, declarava l'alcalde de Sueca, Dimas Vázquez.

“Dins d'aquesta crisi sanitària que ha retardat tots els processos de restauració del passeig, demanem que la gent entenga que aquest estiu no serà com el d'altres anys; per això, tant per les molèsties que es puguen causar en les diferents obres que es realitzaran en el nostre passeig, com per l'ús de les nostres platges que ens marcaran les autoritats competents, demanem comprensió”, declarava el primer edil.

Cal recordar que, tal com els va comptar elperiodic.com, la gran insistència dels tres ajuntaments de Sueca, El Perelló i Mareny, va aconseguir que Costas vaja a invertir en aquestes infraestructures marítimes 2 milions d'euros.

Com anirem a la platja aquest estiu?

Fonts de l'Ajuntament de Sueca han explicat a elperiodic.com que encara no s'ha tancat el protocol d'accés d'aquest estiu a les platges perquè s'està a costa del que dictamine Sanitat en els pròxims dies. Mentrestant, l'alcalde de Sueca ha assenyalat que es continuarà treballant perquè les platges recuperen a poc a poc la normalitat, gràcies als treballs de restauració del passeig i als quals ja s'estan realitzant de reposició d'arena a les platges.

Al mateix temps, la màxima autoritat municipal vol animar a la ciutadania a continuar lluitant, a través de la prevenció i prudència, perquè es puga continuar avançant en totes les fases de la desescalada i tornar a la normalitat que tothom desitja.

MÉS FOTOS
La trista imatge que presenten les platges de Sueca i el Perelló a les portes de l'estiu - (foto 2)
La trista imatge que presenten les platges de Sueca i el Perelló a les portes de l'estiu - (foto 3)
La trista imatge que presenten les platges de Sueca i el Perelló a les portes de l'estiu - (foto 4)
La trista imatge que presenten les platges de Sueca i el Perelló a les portes de l'estiu - (foto 5)
La trista imatge que presenten les platges de Sueca i el Perelló a les portes de l'estiu - (foto 6)
La trista imatge que presenten les platges de Sueca i el Perelló a les portes de l'estiu - (foto 7)
Pujar