24 d’octubre de 2020 24/10/20

Sueca se suma a la campanya “Mans al riu!” per a netejar el riu Xúquer

  • L'Ajuntament facilitarà mascaretes i gel hidroalcohòlic als voluntaris i voluntàries que participen en l'activitat

L'Ajuntament de Sueca, a través de la Regidoria de Medi Ambient, se sumarà a la campanya de voluntariat ambiental “Mans al Riu!”, impulsada per la Fundació Limne, entitat sense ànim de lucre enfocada a la restauració d'ecosistemes mitjançant la participació ciutadana. Esta campanya, que se celebra anualment des de fa ja onze anys, persegueix crear consciència en la ciutadania sobre la necessitat de parar atenció al que esdevé en els nostres rius per a frenar, en la mesura que siga possible, les pràctiques que els degraden.

“Des de l'Ajuntament, animem a la ciutadania que estiga interessada, a sumar-se a esta iniciativa per a col·laborar en la conservació i millora dels nostres ecosistemes, una acció solidària que s'ha tornat molt necessària, i en la qual hem de mostrar la nostra gran conscienciació sobre el medi ambient i col·laborar perquè siga el més fructífera possible, amb la finalitat d'evitar la degradació en estos espais naturals”, ha assenyalat la regidora de Medi Ambient, Carmen Pérez. Totes les persones que s'inscriguen en l'activitat, compromesa i solidària amb el medi ambient, hauran d'acudir el 27 de setembre, a les 9 hores, a la plaça de l'Ajuntament, des d'on es realitzarà una ruta amb bicicleta fins a l'assut per a netejar el riu Xúquer. L'organització, amb ànim de proveir tot el material necessari, prega inscripció prèvia escrivint a participa@limne.org o telefonant al 654076533. Este requisit serà indispensable, ja que l'organització compta amb un pla adaptat a la COVID-19 que inclou, entre altres, un aforament limitat a 20 persones per municipi. L'Ajuntament de Sueca, per la seua banda, facilitarà mascaretes i gel hidroalcohòlic als i les participants.

“Mans al Riu!” és una jornada de neteja de rius que s'organitza alhora en diversos municipis i que pretén visibilitzar l'estat dels nostres ecosistemes i fomentar una gestió responsable dels nostres residus. Des de Limne assenyalen que, cada any, s'extrauen dels rius desenes de neveres, pneumàtics, bombones de butà, mobles i altres estris que no haurien d'estar en la naturalesa. Per a això, i amb ànim d'atallar el problema, en el transcurs de la jornada els monitors informaran els participants sobre la destinació que correspon a cada residu, donant també detalls de la recollida municipal.

Pujar