5 de juliol de 2020 5/7/20

Sueca ofereix durant tota la setmana el programa “Accions per la Salut”

Sueca ofereix durant tota la setmana el programa “Accions per la Salut” - (foto 1)
  • Es tracta d'una iniciativa duta a terme gràcies a la col·laboració de la Regidoria de Sanitat i el Fòrum d'Associacions Locals de Sueca

MÉS FOTOS
Sueca ofereix durant tota la setmana el programa “Accions per la Salut” - (foto 2)

Ahir a la vesprada, l'Associació de Familiars de Persones amb Alzheimer de Sueca, AFASU, va oferir en el Casal Jove un taller cognitiu amb el títol “Mantingues el cervell actiu i aprén com funciona”. Es tracta d'una de les activitats que es desenvoluparan durant tota la setmana dins del programa Accions per la Salut, dutes a terme pel Fòrum d'Associacions Locals de Sueca.

“Des de la Regidoria de Sanitat, hem organitzat esta setmana en la qual les diverses associacions membres del Fòrum han dissenyat una sèrie d'activitats perquè els ciutadans de Sueca les coneguen un poc millor, al mateix temps que per a fer de la nostra ciutat un lloc més saludable, igualitari i inclusiu”, ha explicat el regidor de Sanitat, José Miguel Giménez.

L'any 2014, Sueca va iniciar ja la realització d'activitats relacionades amb la promoció de la salut, dins de l'estratègia de promoció i prevenció en el Sistema Nacional de Salut del Ministeri de Sanitat. En 2016, Sueca es va convertir en Ciutat Saludable, dins de la Xarxa Nacional de Ciutats Saludables. En 2017, el municipi s'adhereix a Xarxa Salut i al IV Pla de Salut de la Comunitat Valenciana i, en 2018, es crea el Fòrum d'Associacions i la I Setmana de la Salut. En este 2019, s'ha organitzat tota una setmana d'activitats per part de les associacions participants que finalitzaran, el divendres 18, amb una cercavila en la qual es cantaran albaes en llocs emblemàtics i significatius del municipi per a tots els suecans i suecanes.

Però, abans del divendres, la setmana d'activitats va començar ahir al matí amb una jornada de portes obertes per part del club de Piragüisme de Sueca. A la vesprada, va tindre lloc el taller cognitiu d'AFASU i un altre amb el títol “Inici a la marxa nòrdica: com fer un bon ús del potencial dels bastons”, oferit per CAMA, Col·lectiu d'Amics Muntanyencs d'Algemesí.

Per a hui dimarts, s'ha programat, de 10 a 13 hores, una jornada de portes obertes en les instal·lacions de l'Associació Valenciana de Teràpies Assistides amb Cavalls, AVATAC. A les 17 hores, ADOPS-Pacients de Càncer oferirà un taller d'automaquillatge per a tothom en la plaça de l'Ajuntament. I a les 18 hores, en el Casal Jove, s'oferirà un altre taller sobre “Mindfulness i Salut emocional”, a càrrec de la Comissió Espanyola d'Ajuda a les Persones Refugiades-CEAR.

Demà dimecres 16, a les 11 hores, tindrem una nova jornada de portes obertes, en este cas en la seu de l'Associació de Familiars i Malalts de la Ribera Baixa AFEM RB. El dijous 17, a les 12 hores, s'oferirà una sessió informativa sobre el programa Enrédate, en el Centre Integral de Persones Majors. I a les 17.30 hores, una marxa per la salut en la qual es passejarà pels carrers de Sueca (a peu, en bicicleta, amb patinet...), organitzada per Muntanyeta dels Sants-Acció Ecologista Agró.

El divendres 18, a les 17.30 hores, s'oferirà un cant d'albaes per diferents carrers del municipi, organitzat pel Fòrum d'Associacions Locals de Sueca. La setmana d'activitats finalitzarà a la Casa de la Cultura, amb la presentació, a les 19.30 hores, del Cicle Salut Mental i Cinema, i projecció de la pel·lícula “Els avantatges de ser un marginat”, organitzat per la Generalitat Valenciana i l'Hospital Universitari de la Ribera, en col·laboració amb l'Ajuntament de Sueca, l'Ajuntament d'Alzira, AFEM RB i l'Associació de Familiars i Afins de la Ribera Alta per als Drets del Malalt Mental, AFARADEM.

Pujar