25 de maig de 2020 25/5/20

Sueca ofereix activitats específiques durant el Nadal per als col·lectius més vulnerables

  • "El nostre municipi compleix amb les recomanacions europees en matèria d'envelliment actiu i saluda", ha assenyalat Manoli Egea

 “Des de la Regidoria d'Acció Social treballem durant tot l'any per a mitigar els efectes de la soledat no desitjada, un mal que afecta diversos col·lectius de la població, especialment a les persones majors sobretot quan arriben estes dates tan assenyalades. Per a això, oferim un programa d'activitats l'objectiu de les quals és afavorir el benestar de les persones que per diverses circumstàncies pateixen esta situació”, ha explicat la regidora responsable, Manoli Egea.

Encara que la programació està destinada a tota la població en el seu conjunt, és cert que existeixen uns grups específics més vulnerables per les dificultats que troben en les seues relacions socials, com són les persones amb diversitat funcional, les que pateixen un trastorn mental crònic i les persones majors. Per a totes elles, l'Ajuntament ofereixen una sèrie d'activitats des dels centres d'atenció primària que no tanquen per Nadal, com el Centre de Menors, el Centre d'Atenció Integral per a Persones Majors, la Residència de Persones Majors i la Residència per a Persones amb Diversitat Funcional. A més, existeixen associacions i entitats del municipi que programen activitats especials durant esta època de l'any, com AFEM Ribera Baixa, “A passar-ho bé” i la Fundació SASM.

 A tot això, cal afegir els programes que s'ofereixen des de la Generalitat, “Nadal Entranyable”, o Creu Roja, “Enréd@te”, dels quals s'han beneficiat ciutadans de Sueca. En el primer cas, el programa “Nadal Entranyable” és una iniciativa dirigida a persones majors autònomes que viuen soles i que no tenen família o amics amb els quals gaudir d'estos dies. En esta edició, un total de 425 persones estan participant del programa que consisteix a passar uns dies en hotels de municipis costaners i en companyia, en un ambient familiar i festiu com correspon a estes dates. En el cas de Sueca, 12 han sigut les persones que s'han beneficiat d'esta acció, gràcies a la col·laboració entre la Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives i l'Ajuntament de Sueca.  

En el cas del programa “Enréd@te”, l'objectiu consisteix a impulsar la utilització dels serveis digitals, concretament de les xarxes socials, entre les persones majors que viuen soles de manera que milloren la seua comunicació i socialització a través de noves formes d'interacció i de la creació d'espais virtuals de convivència, tant amb el seu grup d'iguals com amb els seus familiars i/o cuidadors.         

“Estem molt satisfets amb la labor que es desenvolupa des del departament i més després de comprovar que Sueca compleix satisfactòriament amb les recomanacions publicades el passat octubre pel Comité Europeu de les Regions en matèria d'envelliment actiu i saludable”, ha assenyalat Manoli Egea.

Pujar