elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Sueca mostra la seua devoció davant la patrona, la Mare de Déu de Sales

Sueca mostra la seua devoció davant la patrona, la Mare de Déu de Sales

    El municipi de Sueca va viure ahir un dels dies més importants del programa de les seues Festes Majors amb la celebració de la festivitat de la Mare de Déu de Sales, patrona de la ciutat. Els actes es van succeir des de les 7.30 del matí, amb la Missa de Descoberta. A mitjan matí, la començadoreta i llauradoretes de la Mare de Déu de Sales, representants de la Reial Associació de la Verge, junt a la corporació municipal i la festera major i la seua cort d'honor, es van traslladar fins a la Reial Església de la Mare de Déu  per a celebrar la solemne missa en el seu honor.

    A la vesprada, va tindre lloc la processó que, any rere any, congrega a milers de persones als carrers habituals per a presenciar el seu recorregut. Una processó que compta també amb una gran quantitat de participants, entre els quals es troben els xiquets i xiquetes que enguany han celebrat la seua primera comunió, representants de les falles i la Junta Local Fallera, associacions de mestresses de casa, junta de l'associació de Jubilats i Pensionistes, l'associació de la Divina Pastora, els pastors de Fátima, personatges bíblics, representants de confraries i la junta rectora de la cooperativa Unió Cristiana. A més, el públic que va assistir a presenciar la processó va poder disfrutar amb els balls tradicionals que van oferir diferents col·lectius culturals del municipi, com ara Escola de Danses de la Ribera, Tabalaina, Grup de Danses l'Almogàver, la Xala, La Muixeranga i Els Tornejants. 

    Van participar també en la desfilada, els xiquets majorals dels Benissants de la Pedra, les llauradoretes i començadoreta, una representació eclesiàstica del municipi, la junta de la Reial Associació de la Verge de Sales, la festera major i la seua cort d'honor, l'alcalde de Sueca i la corporació municipal. Enguany, a més, van assistir també, convidats pel consistori suecà, els alcaldes de Mareny de Barraquetes i El Perelló, este últim acompanyat per dos regidors. I es va recuperar la tradició que la imatge de la patrona desfilara acompanyada per dos agents de la Policia Local vestits amb uniforme de gala, així com que el cap de la Policia Local participara en la processó al costat de l'alcalde i la màxima autoritat de la Guàrdia Civil.         

     

    Pujar