25 d’octubre de 2020 25/10/20

Sueca commemora el Dia Mundial de l'Alzheimer

Sueca commemora el Dia Mundial de l'Alzheimer - (foto 1)
  MÉS FOTOS
  Sueca commemora el Dia Mundial de l'Alzheimer - (foto 2)
  Sueca commemora el Dia Mundial de l'Alzheimer - (foto 3)

  L'Associació de Familiars de Persones amb Alzheimer i altres demències de Sueca, AFASU, ha organitzat este matí, en la plaça de l'Ajuntament, un acte per a commemorar el Dia Mundial d'esta malaltia, que es va celebrar el passat 21 de setembre. Elvira Oviedo, presidenta del col·lectiu, ha llegit un manifest a la porta del consistori, acompanyada per l'alcalde de Sueca, Dimas Vázquez; els regidors de Serveis Socials, Manoli Egea; Igualtat, Gema Navarro; Educació, Joan Carles Vázquez; Comunicació, Julián Sáez; i altres membres de la Corporació. En la seua intervenció, Oviedo ha reivindicat “una necessària evolució per a garantir la comprensió i adequat abordatge integral de l'alzheimer”.

  Així mateix, la presidenta d'AFASU ha demanat, entre altres mesures, “una urgent valoració i reconeixement de la identitat pròpia de cada tipus de demència; especialització a l'hora de prestar l'atenció, serveis, recursos i cures; una major atenció cap a la figura del cuidador; més investigació biomèdica i de caràcter social; i la tendència cap a unes polítiques de protecció adaptades a les persones”. L'alcalde de Sueca, per la seua banda, ha apel·lat a “una major inversió en investigació i recursos, per part dels governs, per als cuidadors i familiars a fi d'aconseguir un major benestar per als malalts i les seues famílies, perquè al final tots són actors en esta malaltia”.

  L'acte, al qual estava convidada tota la ciutadania, i en el qual han participat els col·legis del municipi, ha finalitzat amb la solta de centenars de globus verds biodegradables.

  Pujar