elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Se senta davant el jutge l'home acusat de matar al seu fill a Sueca

Se senta davant el jutge l'home acusat de matar al seu fill a Sueca
  • El menor d'11 anys va morir després de ser acoltellat diumenge passat

La societat valenciana segueix commocionada davant el crim de Sueca en el qual el pare va acoltellar, presumptament, al seu fill que acabava de complir els 11 anys, fins a causar-li la mort.

Després de ser detingut diumenge passat, després del brutal crim, l'home passarà aquesta dimecres a disposició judicial. Del crim s'ha fet cas el Jutjat número 3 de Sueca.

El tràgic succés va ocórrer el diumenge 3 d'abril sobre les 14.00 hores en l'habitatge del pare. Quan la mare va anar a recollir al menor i al no obrir la porta, va donar la veu d'alarma. A l'arribada dels serveis sanitaris, només van poder confirmar la defunció del xicotet i van haver d'atendre la mare i a l'àvia.

Custòdia compartida

Els pares de menor tenien la custòdia compartida del xiquet, segons va establir un jutjat de València, encara que mai va ser informat de la condemna per maltractaments que pesava sobre el pare, alguna cosa que la consellera de Justícia, Gabriela Bravo, qualifica d'incomprensible.

Els progenitors van presentar al juliol de 2021 una demanda de divorci de mutu acord davant el Jutjat de Primera Instància i Instrucció número 5 de Suca, en la qual van establir un conveni regulador amb custòdia compartida.

Un any més tard, el mateix jutjat, competent en matèria de Família, va condemnar al pare per maltractaments en l'àmbit de la violència de gènere, condemnant al progenitor a 40 dies de treballs en benefici de la comunitat, huit mesos d'allunyament i prohibició de comunicació amb la seua exdona, a més de 16 mesos i dos dies de prohibició de tinença d'armes. I també la custòdia i la pàtria potestat del menor per a la mare.

Encara que un mes mes vesprada, els pares van ratificar el conveni regulador presentat al juliol que establia la custòdia compartida.

Condemna unànime

Tota la societat valenciana va condemnar de manera unànime l'assassinat, amb minuts de silenci en totes les institucions i banderes a mitjana fins i tot a Sueca i Cullera, d'on era el menor.

Pujar