elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

El PSPV prescindeix de Compromís a Sueca per a governar amb el PP i Ciutadans

El PSPV prescindeix de Compromís a Sueca per a governar amb el PP i Ciutadans
  • Socialistes i nacionalistes han advertit que els regidors que tornen a pactar o rebre vots de les dretes, seran expulsats

El PSPV ha deixat fora de l'Alcaldia de Sueca a Compromís per a formar govern amb el PPCV i Ciutadans. Aquesta sorprenent decisió ha desconcertat als líders nacionalistes de València, que s'han vist despullats precisament d'un dels seus feus amb major pes, senyal d'identitat del partit i bressol del diputat Joan Baldoví.

Arran de l'inusual acord, signat fa dues setmanes, els sis regidors socialistes, els tres del PP i els altres dos de Ciutadans, arrabassaran l'alcaldia a Compromís, que paradoxalment va ser la força més votada el 28 d'abril i va obtindre huit escons. Ara serà el candidat del PSPV, *Dimas Vázquez, qui lidere l'ajuntament.

L'anunci de l'insòlit pacte no ha sigut ben rebut per la pròpia vicepresidenta en funcions, Mónica Oltra, que ahir va criticar als seus socis la “falta de lleialtat” davant el que va considerar una traïció a l'esperit del Pacte del Botànic, just quan acaben de segellar l'acord per a reeditar el govern valencià. De fet, per a evitar que un dels dos socis pacte amb les forces de dreta, les cúpula de tots dos partits han advertit als líders dels municipis que qui reba l'alcaldia gràcies a un pacte signat amb les dretes, o amb els vots favorables d'aquestes, serà expulsat. De la mateixa manera, també se sancionarà als regidors que amb el seu vot permeten una alcaldia de dretes.

No obstant això, Vázquez ha desoït les exigències del partit, argumentant que la decisió està justificada perquè tenen sospites que durant el mandat de la ex alcalde de Compromís, Raquel Tamarit, van poder haver-se comés actes il·lícits. El socialista no està disposat a acatar les ordres del PSPV, i davant les amenaces d'expulsió, contesta: ”I si ens anem nosaltres abans?”.

A més, per a assegurar-se que cap de les tres formacions abandona el pacte a última hora, els socis han posat preu al seu acord de govern. El grup o els regidors que traïsquen el signat davant notari, tindran una penalització econòmica de 20.000 euros.

Pujar