16 de gener de 2021 16/1/21

L’Esquerra de Sueca proposarà un pla de xoc per a eradicar els abocadors il·legals incontrolats

L’Esquerra de Sueca proposarà un pla de xoc per a eradicar els abocadors il·legals incontrolats - (foto 1)
  MÉS FOTOS
  L’Esquerra de Sueca proposarà un pla de xoc per a eradicar els abocadors il·legals incontrolats - (foto 2)

  L’Esquerra de Sueca proposarà un pla de xoc per a eradicar la gran quantitat d'abocadors il·legals incontrolats del terme municipal. A la vista dels fets, les denúncies presentades davant l'ajuntament per part d'entitats i particulars han servit de poc.

  Des de la coalició Esquerra Republicana (ERPV) i Esquerra Unida (EUPV) consideren que el problema mediambiental, paisatgístic i sanitari que generen aquests femers és greu. “És injustificable les escasses actuacions municipals emparant-se en la falta de consciència d'alguns ciutadans”, afirmen”.

  “De poc serveix que una brigada de l'ajuntament netege un d'aquests abocadors si no se senyalitza la prohibició i s'actua sancionant als infractors ja que als pocs dies torna a estar com estava”, observa Aida Martínez, ambientòloga i número tres de la candidatura d'esquerra.

  És per això que des de L’Esquerra de Sueca elaboraran un pla d'actuacions coordinades amb la finalitat d'acabar amb aquests escombriaires. Aquestes aniran des de l'elaboració d'un mapa de zones concretes afectades, i netejar-les, fins a campanyes de sensibilització ciutadana sense oblidar la intervenció del servei de guarderia del Consell Agrari i la Policia Local ni descartar la instal·lació de càmeres de vigilància en aquells llocs on siga possible.

  A més a més, hi ha parcel·les rústiques de propietat municipal, com és el cas de la ubicada al costat de l’Ecoparc i que està sense cap ús des de fa anys i utilitzada com a femer, que podria ser habilitada com a zona d’oci mentre no se li done un destí concret.

  Germán Rodríguez, candidat a alcalde per ERPV i EUPV, recorda que “el paisatge de Sueca és un dels nostres més importants atractius turístics i no podem continuar maltractant-lo”.

  Colònies de gats

  Entre un altre dels detalls mediambientals que L’Esquerra de Sueca porta en la seua proposta electoral constructiva de cara als pròxims comicis municipals, es troben les colònies descontrolades de gats. Un dels casos més flagrants és la Muntanyeta dels Sants, lloc triat per algunes persones per a deixar abandonades les seues mascotes.

  Aquesta reserva de flora enclavada com a mirador únic del Parc Natural de l’Albufera és possiblement la zona més visitada de Sueca. Des de la coalició d'esquerra proposaran accions concretes d'esterilització dels felins per part de veterinaris qualificats de la localitat amb la finalitat que la colònia no vaja a més i arribe a ser incontrolable. Per a això també cridaran a la participació de les associacions protectores d'animals actives de la localitat perquè aporten el seu criteri, experiència i punt de vista per a abordar la problemàtica.

  Pujar