13 de juliol de 2020 13/7/20

L'Ajuntament de Sueca i el grup senderista 'Olivetes Xafaes' presenten la guia “Caminades saludables entre arròs i taronges”

L'Ajuntament de Sueca i el grup senderista 'Olivetes Xafaes' presenten la guia “Caminades saludables entre arròs i taronges” - (foto 1)

    Divendres passat, en el casino de l'Ateneu, el grup senderista de la Ribera del Xúquer 'Olivetes Xafaes' i l'Ajuntament de Sueca van presentar una guia de senderisme local amb el títol “Caminades saludables entre arròs i taronges”. Este projecte naix d'Andrés Ventura i Luis Ruiz, els quals, fa un temps, van idear la realització d'unes eixides per les riberes del Xúquer enfocades a entrenar a la gent, sobretot davant el gran romiatge que al mes de maig es realitza des de Sueca a la Basílica de la Mare de Déu dels Desemparats a València, de la qual són també els promotors.

    Junt a Toni Llopis, i després de posar-li nom al grup senderista, van anar establint les deu rutes que tenien en ment i que finalment han conformat la guia. Les regidories de Medi Ambient, Esport i Turisme han donat suport al projecte, aconseguint que s'edite la guia a tot color, amb plànols i fotografies.

    A l'acte de presentació de divendres passat, van acudir un centenar de persones, entre les quals es trobaven les regidores de Turisme, Manoli Egea; Medi Ambient, Carmen Pérez; i Esport, Celia Beltrán; els membres del grup senderista i un gran nombre de ciutadans. Després de remarcar la importància de la pràctica de l'esport en la salut de les persones, Egea va assenyalar, a més, “la necessitat de tindre en la Tourist Info una guia senzilla però clara, a l'abast dels turistes i dels nadius que desitgen visitar i gaudir de la naturalesa i vida rural als voltants de Sueca, així com la necessària conveniència de donar a conéixer el medi, i l'obligació de cuidar el nostre entorn”. Per la seua banda, la regidora d'Esport, Celia Beltrán, va mostrar la seua satisfacció “per la guia presentada i per l'estreta col·laboració que s'ha mantingut entre les tres regidories de l'Ajuntament implicades per a dur a terme este projecte promogut pel grup senderista”. Per a la regidora de Medi Ambient, Carmen Pérez, “hem volgut donar suport a esta iniciativa pel seu interés a mostrar el nostre terme municipal, protegir-lo i conservar-lo; fet que es reflecteix en totes les eixides que proposa la guia i, especialment, en l'última ruta, en la qual està prevista també una jornada de neteja de l'espai natural”.

    Pujar