22 d’octubre de 2020 22/10/20

El govern municipal retira la placa de la Residència després de la denúncia de Compromís-Sueca "perquè apareixia el nom de l'alcalde"

El govern municipal retira la placa de la Residència després de la denúncia de Compromís-Sueca "perquè apareixia el nom de l'alcalde" - (foto 1)
  • “Esperem que la seua gestió, durant esta legislatura, es dedique a coses molt més importants com l'aportació d'idees constructives per a la ciutadania”

MÉS FOTOS
El govern municipal retira la placa de la Residència després de la denúncia de Compromís-Sueca "perquè apareixia el nom de l'alcalde" - (foto 2)

El passat 3 de desembre, Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat, Sueca aprofitava l'efemèride per a inaugurar la seua nova Residència, Centre de Dia i Centre Ocupacional. En l'acte inaugural, com és habitual en tots els ajuntaments, es va descobrir una placa commemorativa i informativa en la qual s'especificava la data d'inauguració, coincident amb el Dia Internacional, i el nom de l'alcalde que ostenta el càrrec en eixe moment. Este matí, el govern municipal, després de la denúncia de Compromís-Sueca al Síndic de Greuges per aparéixer este nom en la placa, ha procedit a retirar-la.

“Hui hem complit el desig prioritari de Compromís-Sueca de retirar la placa que es va descobrir el dia de la inauguració de la nova Residència per a persones amb diversitat funcional. Vull deixar clar que, en este tipus d'actes, i a manera informativa, sempre ha aparegut el nom de l'alcalde actual. En cap cas, i en primera persona, he buscat mai protagonisme ni perpetuar-me en el temps; simplement seguíem el protocol habitual en esta classe d'inauguracions, sense cap pretensió personal de cap ego. A l'Ajuntament tots desconeixíem que existia una normativa recent en la qual es veta el fet que aparega el nom de qualsevol polític”, ha assenyalat la primera autoritat municipal, Dimas Vázquez.

L'alcalde titlla d'estrany “que la principal preocupació d'un partit polític d'esta ciutat, com és Compromís, siga que el meu nom no aparega en una placa. Esperem que la seua gestió durant esta legislatura es base a aportar més idees constructives per a la nostra ciutadania i no en coses tan banals com que un alcalde aparega o no en una placa inaugural d'un edifici municipal”.

Per a l'alcalde de Sueca, el més important és que les coses es gestionen i s'inauguren perquè la ciutadania puga beneficiar-se d'això. “En totes les legislatures, i sempre ha sigut així, s'han iniciat projectes que, després, han sigut finalitzats i inaugurats per uns altres. En este cas, la llavor d'esta iniciativa va començar a gestar-se fa algunes dècades. Des d'ací voldria agrair, com ja vaig fer el dia de la inauguració, el treball de totes les persones que han estat gestionant l'Ajuntament des de llavors, i han contribuït al fet que esta Residència fora una realitat”.

Pujar