22 de gener de 2021 22/1/21

Des de hui, cinema “de merda” a Sueca

Des de hui, cinema “de merda” a Sueca - (foto 1)
  • Un festival que compleix 8 anys atraient afeccionats al Gore, el Trash o la Sèrie B

MÉS FOTOS
Des de hui, cinema “de merda” a Sueca - (foto 2)

Aquest dijous arranca el Cinema Internacional de Merda de Sueca. Durant els últims 8 anys, centenars d'afeccionats al cinema de la Sèrie B, el Gore i el Trash, han anat peregrinant a Sueca per a gaudir del CIM, un festival de cinema unànimement reconegut per crítica i públic com "el més imbècil del panorama mundial ".

Enguany, com cada final de setembre, Sueca es tornarà a engalanar i convertir en la capital de la "merda seca", expliquen els propis promotors de la iniciativa. La indefugible cita amb el CIM serà en l'antic Cinema Lido, ara Centre Municipal Bernat i Baldoví, dónes del dijous 26 al diumenge 29 de Setembre. Durant aquests 4 dies es podran veure 5 llargmetratges i 100 curtmetratges i l'entrada a totes les projeccions serà gratuïta.

El festival ha multiplicat el seu pressupost per una xifra entre zero i un, al mateix temps que ha anat guanyant popularitat any rere any. És, al costat del Horrorvision de Barcelona, el B Retina de Cornellà, el Bai de Fest de Roses i el Fangofest d'Amposta, un dels festivals més importants de la seua especialitat. És un dels esdeveniments culturals més potents per la quantitat i "qualitat", de la seua programació.

 Pràcticament tot val en el CIM: La serie b, el trash, el gore, l'amateur, l'underground i en general les pel·lícules amb més il·lusió i humor que mitjans tècnics. El festival reforça la seua vocació internacional projectant films de més de vint nacionalitats i provinents de tots els continents. Compta amb gran nombre d'estrenes a Espanya i una dotzena d'estrenes absolutes a Europa. Les projeccions del CIM Sueca solen ser una festa en si mateixes, expliquen des de l'organització. El públic interacciona lliurement cridant o aplaudint, normalment coincidint amb les esquitxades de sang o les amputacions que es mostren en la pantalla.

El públic també és l'absolut protagonista a l'hora de donar els premis, ja que totes les pel·lícules se sotmeten a estricta votació popular per a decidir els guardons, tant a les millors com les pitjors produccions.

El CIM d'enguany començarà amb ‘Harvey Johnson’, una pel·lícula valenciana d'acció, aventura i catanes. El divendres serà el torn de la projecció de ‘Forgotten Scares’, un documental sobre el cinema de culte belga, un gran desconegut a Espanya. A la nit, en la sessió sorpresa, podrem gaudir d'un d'aquests clàssics films neerlandesos. La sessió sorpresa comentada a tres veus pel showman Toni de l'Hostal i dos o tres personatges random, promet ser impactant.

Pujar