11 d’agost de 2020 11/8/20

Centenars de persones acudeixen a la celebració de la festivitat dels Benissants de la Pedra

Centenars de persones acudeixen a la celebració de la festivitat dels Benissants de la Pedra - (foto 1)

    La Muntanyeta dels Sants va tornar a acollir ahir la celebració d'una missa en honor dels Benissants de la Pedra, Abdó i Senent, seguint amb la tradició d'encomanar-se a estos patrons secundaris de la ciutat per a la protecció de les collites. Centenars de veïns i feligresos van voler acudir a esta commemoració centenària, una de les festivitats més antigues de quantes se celebren a Sueca. Entre els assistents es trobava l'alcalde de Sueca, Dimas Vázquez; el president de la Comunitat de Regants, Pascual Fortea; el president de la Cooperativa Unió Cristiana; José Luis Mariner; regidors de l'Ajuntament de Sueca; la festera major, Zaida Fandos; la començadoreta i les llauradoretes; així com representants d'associacions i col·lectius del municipi.

    Prèviament a la missa de campanya, va tindre lloc el romiatge en peregrinació des de l'església del Carme fins a l'ermita de la Muntanyeta, guiada pels 12 xiquets majorals en esta ocasió: Hugo Moreno, Leo Marqués, José Pascual Fortea, Hugo Tur, Sergi Piera, Vicent Ronda, Aarón Cuenca, Marc Atanasio, Miquel Rumbau, Marcos González, Aleix Viel i Vicent Ferri. Molts assistents van poder acudir també en autobús, gràcies al servei gratuït que es presta des de l'Ajuntament per a facilitar els desplaçaments, sobretot de persones majors.

    En finalitzar l'eucaristia, els presents van entonar els gojos als Sants Màrtirs i, posteriorment, es va celebrar la tradicional processó d'entrada per l'itinerari de costum fins a l'església de Sant Pere.

    Per a finalitzar els actes en honor als Benissants de la Pedra, hui dimarts està prevista la celebració de la missa major a l'església de Sant Pere, a partir de les 19 hores. A continuació, es realitzarà la solemne processó general pels carrers de costum.

    Pujar