24 de novembre de 2020 24/11/20

Les inversions de Foment recuperen el trànsit de mercaderies por la línia fèrria Sagunt-Segorbe-Teruel

Les inversions de Foment recuperen el trànsit de mercaderies por la línia fèrria Sagunt-Segorbe-Teruel - (foto 1)

  La setmana vinent es reprendrà el transport de mercaderies de la línia fèrria Sagunt-Segorbe-Teruel després de les obres de millora de la línia que ha dut a terme el Ministeri de Foment per valor de 7,3 milions d'euros.

  El president del Partit Popular de la província de Castelló, Miguel Barrachina, ha assegurat que “es tracta d'una bona notícia per al sector econòmic valencià que influirà positivament en la nostra província en escurçar el temps del recorregut i abaratir, així, els costos en el tràfic de mercaderies entre Aragó i la Comunitat Valenciana”. Cal assenyalar que els trens de mercaderies arribaven a València per Tarragona, la qual cosa suposa que el trajecte s'incrementava en 300 quilòmetres.

  La reobertura de la via fèrria fins a Aragó per al tràfic de mercaderies, que és a més la línia de rodalies C-6 València-Caudiel, permetrà descongestionar la línia València-Castelló per la qual circulen els trens fins al nord d'Espanya o França. “Tot açò permetrà alliberar espais que permetran millorar les prestacions”, ha assenyalat.

  Barrachina ha recordat, a més, l'impuls que ha previst el Ministeri de Foment per a la millora de la línia fèrria Sagunt-Segorbe-Teruel amb una inversió de 335 milions d'euros, la redacció dels quals estarà acabada enguany i que és vital per al corredor cantàbric-mediterrani.

  Així, el president del PPCS ha destacat el suport del Govern d'Espanya cap a la província de Castelló amb infraestructures útils com aquest eix ferroviari, la N-232 o l'AVE que “milloraran la competitivitat i generaran noves oportunitats en el nostre territori”.

   

  Pujar