15 de gener de 2021 15/1/21

El govern d'Espanya invertirà 335 milions d'euros en aquesta legislatura en el tren Sagunto-Segorbe-Teruel

El govern d'Espanya invertirà 335 milions d'euros en aquesta legislatura en el tren Sagunto-Segorbe-Teruel  - (foto 1)

  El Govern d'Espanya invertirà aquesta legislatura 335 milions d'euros en el tren Sagunt-Sogorb-Terol i que discorre per la comarca del Palancia. Aquesta inversió permetrà millorar la xarxa ferroviària de la província de Castelló i ja han donat començament les obres de la primera part.

  Tal com ha explicat el diputat del PP per Castelló, Miguel Barrachina, “a través de l'empresa Adif, el Ministeri de Foment contempla aquesta inversió de 335 milions entre 2017 i 2020” per al traçat ferroviari que discorre en gran part per la província de Castelló.

  Ara mateix ja han començat obres en set punts (dos d'ells entre Barraques i Mora de Rubielos) que comportaran quan aquestes acaben que es puga circular a una velocitat més alta que l'actual (en aquests punts la limitació és de 20 i 30 quilòmetres per hora). Els objectius se centren en el desenvolupament d'un sistema d'infraestructures ferroviàries de servei públic, segur, eficient i de qualitat. Per a açò, a més de realitzar les inversions, tant en noves infraestructures com per a la modernització i millora de les existents, així com les actuacions de manteniment necessàries, es treballa en honor de millorar la gestió i l'eficiència del sistema ferroviari.

  Aquestes millores en el sistema ferroviari se sumen a l'anunci d'ampliar freqüències en el nord de Castelló ja que el Ministeri s'ha compromès a millorar la circulació i ampliar el nombre de freqüències en el Maestrat una vegada es revise el sistema d'interès públic, que és l'estudi que marca les necessitats en tota Espanya. Així mateix, l'AVE a Castelló va a arribar enguany el que suposa un abans i un després per a la província.

  Tal com ha valorat Barrachina, que també és el portaveu de la comissió de Foment “desde l'any 1998, quan governava el PP a Espanya, no s'havien realitzat millores en el sistema ferri de la província i ha hagut de ser de nou un Govern del PP el que aposte per Castelló i les necessitats que té”. “Mentres el PSOE va dilapidar 1.800 milions d'euros al mar amb el Castor, el PP aposta per millores i per infraestructures útils a Castelló”.

  Barrachina considera que els Pressupostos Generals de l'Estat “tornen a apostar clarament per la província de Castelló des de la responsabilitat” i suposen “un pas més a millorar les infraestructures”.

  Pujar