24 de novembre de 2020 24/11/20

Segona platja valenciana tancada per aigües fecals

Segona platja valenciana tancada per aigües fecals - (foto 1)
  • Nules ha tancat aquest dimecres les seues aigües per la presència de contaminació d'origen residual i la de Burriana seguirà tancada fins a aquest dijous, com a mínim

L'Ajuntament de Nules ha tancat aquest dimecres la seua platja del Bolavar per presència de contaminació d'origen residual. És la segona platja que es veu obligada a tancar aquesta setmana per presència d'aigües fecals, la primera va ser Burriana aquest dimarts.

Des de la Conselleria d'Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica expliquen a elperiodic.com que no és una cosa greu i que són episodis puntuals que es produeixen especialment després d'un episodi de pluges com el que va viure fa uns dies la localitat. Per tant, una explicació -que ja avançava l'ajuntament de Borriana fa unes hores- és que les pluges torrencials desbordaren les séquies amb el nivell freàtic i hagen abocat les aigües residuals en aquesta zona de bany.

L'anunci de Nules ha arribat fa unes hores després del control periòdic microbiològics realitzat per la Direcció General de l'Aigua de la Generalitat i que no ha sigut favorable: “Aquest organisme ens ha comunicat que ha trobat la presència de contaminació d'origen residual a la nostra platja, que motiven el tancament temporal al bany per no reunir la qualitat suficient”. L'Ajuntament ha sol·licitat una nova anàlisi per si pot oferir informació addicional i el donarà a conéixer al veïnat quan aquesta s'oferisca.

Burriana espera reobrir el dijous

La platja del Grau-Malva-rosa de Borriana es va veure obligada a tancar-se al bany aquest dimarts després de detectar-se presència de restes fecals en les seues aigües. De moment continua tancada i, tal com ha pogut saber elperiodic.com, es preveu que no es puga reobrir fins a aquest dijous. El motiu, és que les anàlisis de les aigües tarden dos dies a donar resultats, per la qual cosa fins a les pròximes hores no sabrem si la mostra és favorable.

Així, els veïns que s'acosten a la platja fins a aquest dimecres no podran banyar-se en aquesta zona encara. L'Ajuntament ha senyalitzat la zona de bany de platja afectada enfront de el carrer Andrea *Doria, amb la indicació que no és recomanable l'accés i que la zona de bany no reuneix qualitat suficient.

El Servei de Planificació de Recursos Hidràulics i Qualitat de les Aigües de la Conselleria està realitzant aquest informe i, a més, el consistori està treballant amb diverses actuacions per a eliminar-la. *FACSA, per part seua, està investigant sobre les possibles causes d'aquesta contaminació per si es tractara d'un abocament o, efectivament, conseqüència de les passades pluges.

Aquest tancament es produeix tan sols uns dies després que Borriana obrira les seues platges per primera vegada en mesos en passar a la fase 2 i el mateix dia en què la localitat confirma que renova les seues banderes blaves en totes dues platges: Grau-Malva-rosa i l’Arenal.

Pujar