elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

El Síndic de Greuges empara a Ciutadans Sedaví davant la falta de transparència de l'Ajuntament

El Síndic de Greuges empara a Ciutadans Sedaví davant la falta de transparència de l'Ajuntament
  • Baixauli: “Agraïm el suport del Síndic, que ha sigut contundent i clar, i esperem que l'alcalde rectifique i ens done accés a la informació”

El Síndic de Greuges empara a Ciutadans Sedaví “davant la falta de transparència de l'Ajuntament”, ha destacat el portaveu de la formació taronja, José Baixauli, qui ha agraït que “aquesta Institució recolze la labor d'oposició de Cs”.

Segons l'edil, “davant presumptes i reiterades irregularitats urbanístiques i tributàries en la Unitat d'Execució 2 del PGOU de Sedaví, Cs Sedaví va sol·licitar, informació i documentació a l'alcalde”. “Després de més de set mesos sense rebre resposta, Cs va presentar una queixa davant el Síndic de Greuges, qui va demanar en diferents ocasions que s'atenguera la sol·licitud”, ha detallat, al mateix temps que ha criticat que “finalment, un any després, es va rebre des del govern municipal un llarg i vague escrit que no dissipava cap dubte”.

Per això, ha relatat, “Cs va dirigir una nova queixa al Síndic de Greuges”. “La seua resposta ha sigut contundent i clara a favor d'aquest grup”. “D'una banda, respon que és molt important contestar a les sol·licituds presentades pels regidors en el termini màxim de cinc dies naturals”, ha detallat.

“D'altra banda, adverteix que el Tribunal Suprem ve castigant des de sempre els comportaments més greus d'obstrucció injustificada al dret d'accés a la informació pública, aplicant l'article 542 del Codi Penal, que castiga amb pena d'inhabilitació aquest procedir”, ha celebrat Baixauli.

Per a l'edil de Cs, “es demostra que Cabanes ha impedit l'accés a la informació, i que aquest partit, encara que se'ns posen obstacles, treballa i continuarà treballant sempre per Sedaví i pels seus veïns”.

Pujar