13 de desembre de 2019 13/12/19

Podem pregunta per la situació de les pacients de TCA després del tancament de les unitats de Sant Joan d'Alacant

  El diputat del grup parlamentari de Podem ha preguntat en Les Corts Valencianes a la conselleria de Sanitat pel tancament de la planta de Trastorns de Conductes Alimentària (TCA) de Sant Joan d'Alacant .

  Alamán ha recordat a la conselleria de Sanitat que aquestes pacients requereixen una atenció constant i li ha preguntat què mesures o actuacions va a dur a terme per a fer el seguiment, si més enllà de la freqüència setmanal d'hospitalització, contempla com actuar en casos greus i urgents i si els professionals que les atendran estan especialitzats en TCA, o ben quines pautes hauran de seguir els pares donada la particularitat de cada cas, o serà genèrica.

  Així mateix, el parlamentari pregunta si la conselleria de Sanitat fa el mateix amb altres especialitats i si, en cas afirmatiu, pensa resoldre-ho durant els pròxims anys, per a evitar un pitjor tractament, tant en TCA com en qualsevol altra especialitat.

  Alamán interpel·la també a Sanitat sobre si ha rebut queixes en anys anteriors per aquesta situació i sobre els efectes que té el tancament a l'estiu en el tractament i seguiment del pacient.

  Paral·lelament, pregunta si considera adequades i preparades les plantes tant de l'hospital d'Oriola com la de psiquiatria de Sant Joan, en casos en què es puguen agreujar la situació en un determinat moment.

  Alamán ha indicat que «des de Podem entenem que en tancar aquestes plantes s'hagen articulat plans d'actuació i seguiment, però a la vista d'altres anys i de la particularitat d'aquest tipus de trastorns, tenim molts dubtes sobre aquest tema sobre els seus efectes, doncs es tracta d'una especialitat que requereix de molta atenció, i de molt coneixement per al seu abordatge, podent aplicar-se un coneixement generalista, o en unitats que no estan preparades».

  «Ens preguntem també si succeeix en altres especialitats que tanquen a l'agost i quines alternatives hi ha. Ens preguntem també si a la vista d'altres anys ha millorat o empitjorat el tractament, i si ha empitjorat, per què no ha cercat solucions sobre aquest tema», ha afegit.

  ocultar
  Podem pregunta per la situació de les pacients de TCA després del tancament de les unitats de Sant Joan d'Alacant
  Pujar