24 de gener de 2020 24/1/20

L'ajuntament de Santa Pola posa en marxa un programa de formació i intervenció contra la violència de gènere

L'ajuntament de Santa Pola posa en marxa un programa de formació i intervenció contra la violència de gènere - (foto 1)

    L'Ajuntament de Santa Pola, a través de les Regidories d'Igualtat i Seguretat Ciutadana, té previst realitzar el programa d'intervenció contra la violència de gènere vinculat a la dotació derivada del Pacte d'Estat Contra la Violència de Gènere. Aquest programa es troba dins d'una estratègia de prevenció i intervenció que es desenvoluparan durant els mesos d'abril, maig i juny de 2019. Es destinaran 22.388,79€, finançats pel Pacte d'Estat.

    Samuel Ortiz, Regidor d'Igualtat, explica que l'objectiu d'aquest programa és “sensibilitzar i formar a la població sobre les conseqüències de les violències en les seues diferents expressions quotidianes, realitzant una sèrie d'accions per a eradicar les conductes masclistes i patriarcals, o conscienciar sobre les relacions d'explotació i abús. Però també enfortir els valors d'igualtat i convivència, millorant les relacions de parella i impulsant l'apoderament emocional i actiu de les dones i l'autocrítica com a homes”. Per a això s'han aprovat un total de 15 projectes destinats a diverses problemàtiques i diversos sectors de la població: homes, dones, població infantil, adults i majors.

    Per tant, l'Ajuntament impulsarà una sèrie de tallers, cursos i jornades durant els tres pròxims mesos, a destacar entre totes elles la Unitat municipal d'Atenció a Víctimes de Violència de Gènere, per a establir una intervenció immediata d'atenció psicològica, jurídica i mediació; així com el Congrés de formació a la Policia Local en matèria de dret penal i prevenció.

    A més, es finançaran diferents projectes sobre: apoderament de dones, eines emocionals i diferents expressions de la violència, protocols d'actuació, formació als joves, lluita contra la tracta, prostitució i abusos infantils, noves masculinitats, i uns altres sobre formació i prevenció de diferents col·lectius socials i de diferents edats.

    Pujar