15 de juliol de 2020 15/7/20

L’Ajuntament demana la declaració de zona de seguretat per a la Serra de Santa Pola

L’Ajuntament demana la declaració de zona de seguretat per a la Serra de Santa Pola - (foto 1)

  La regidoria de Sostenibilitat de l'Ajuntament de Santa Pola, que dirigix Alejandro Escalada, ha demanat a la Conselleria que es declare zona de seguretat la Serra de Santa Pola, i per tant no es permeta la continuïtat del vedat de caça existent en l'actualitat.

  La Serra de Santa Pola s'ha convertit, sobretot en els últims anys, en una gran àrea d'esplai per a tota la ciutadania. L'expansió del municipi fins les àrees limítrofes de la Serra ha fet que siguen molt nombroses les activitats que es desenvolupen durant tot l'any en este entorn històric, privilegiat i molt estimat per la ciutadania santapolera i visitants. El nombre i la qualitat dels exemples són cridaners: passejos a peu, observació educativa de natura, flora i fauna, pràctiques d'esport escolar, excursions en bicicleta, visites culturals a les torres d'Escaletes i Atalaiola –el Far- o a les bateries antiaèries de la Guerra Civil, competicions esportives: marxa nòrdica, carreres d'orientació, part de la prova de Triatló, etc.

  Esta expansió d'activitats d'oci, esportives, culturals o ambientals, ha hagut de coexistir amb una altra activitat que es ve produint a l'espai natural des de fa dècades, com és la cinegètica. Ja fa molts anys que esta coexistència està resultant problemàtica: existix un perill d'accidents cada vegada major, i creixen any rere any els problemes de convivència entre el veïnat.

  Des de la regidoria de Sostenibilitat s'ha constatat que l'existència de l'actual vedat de caça pot posar en perill la seguretat i la convivència per la impossibilitat de compatibilitzar este ús cinegètic amb la resta d'usos humans i animals que es produïxen al paratge.

  Per tot això, s'està treballant amb la Conselleria de Medi Ambient per a poder declarar una zona de seguretat a la Serra de Santa Pola, un instrument que preveu la vigent Llei de Caça per a evitar que es produïsca cap activitat cinegètica a un lloc com este: un espai que està en procés de convertir-se en Paratge Natural Municipal, la qual cosa permetrà que la ciutadania santapolera puga decidir què usos són els més adients a la Serra, i regular-los en benefici de totes i tots.

  Pujar