18 de gener de 2021 18/1/21

Compromís per Santa Pola impulsarà la creació del Parc Arqueològic del Portus Ilicitanus

Compromís per Santa Pola impulsarà la creació del Parc Arqueològic del Portus Ilicitanus - (foto 1)

  Compromís per Santa Pola posarà en marxa un pla d’inversió per a convertir els jaciments arqueològics del Portus Ilicitanus en un Parc Arqueològic. Este parc inclourà els jaciments de La Picola, la Casa Romana del Palmerar, el situat en la avinguda Portus Illicitanus i baix el mercadet de Biguetes, encara sense excavar.

  Des de Compromís afirmen que seguiran apostant per la posada en valor del Patrimoni Històric com a clau per a canviar el model econòmic i turístic del poble.

  Durant esta legislatura la regidoria de Cultura, que dirigix la candidata de Compromís, Anna Antón, ha posat el focus en la recuperació del valuosíssim Patrimoni Cultural de Santa Pola. S’ha rehabilitat la Torre Escaletes, s’han impulsat les declaracions com a Bé d’Interés Cultural del propi Portus Ilicitanus i del conjunt d’edificacions de la Guerra Civil, s’han représ les excavacions arqueològiques al jaciment de La Picola, abandonat durant 12 anys, s’han realitzat dos estudis de georadar descobrint un dels ports romans millor conservats de la Mediterrània, i s’han iniciat les obres per a convertir en museus la Casa Romana del Palmerar i l’àrea ja excavada del jaciment del Portus.

  Estes últimes actuacions, destinades a rehabilitar dos dels jaciments arqueològics de Santa Pola i convertir-los en un important recurs turístic per al poble, seran la punta de llança del nou Parc Arqueològic.

  Per a Compromís, la posada en valor del Patrimoni Històric és un dels aspectes fonamentals del projecte de ciutat que volen desenvolupar per a Santa Pola. El Parc Arqueològic del Portus Ilicitanus es convertirà en un dels principals atractius i una clau per a millorar el model econòmic del poble, creant més riquesa i ocupació per a tota la ciutadania.

  Pujar