2 de desembre de 2020 2/12/20

Sanitat demana no saturar les farmàcies a partir del dilluns per a retirar les màscares gratuïtes

Sanitat demana no saturar les farmàcies a partir del dilluns per a retirar les màscares gratuïtes - (foto 1)
  • S'insta a acudir de manera escalonada: “Les màscares no s'acabaran, es poden retirar en dues setmanes perquè continuaran estant”

A partir d'aquest dilluns 20 d'abril arribaran a les farmàcies valencianes les màscares quirúrgiques gratuïtes per a majors de 65 anys i altres col·lectius vulnerables. Des de la conselleria de Sanitat s'ha demanat aquest dissabte que no se saturen les farmàcies a partir d'aquest dilluns i que s'acudisca de manera escalonada a recollir-les.

Així s'ha pronunciat la consellera de Sanitat, Ana Barceló, després que molts beneficiaris hagen anomenat o s'hagen desplaçat ja a les farmàcies preguntant per aquesta mesura. Es vol evitar que els grups de risc -precisament als qui es dirigeix aquesta mesura- s'exposen al virus o saturen les oficines de farmàcia.

Per això s'ha traslladat un missatge de tranquil·litat als qui seran beneficiaris d'aquestes: “Si estan a casa i no ixen no necessiten anar el dilluns per la màscara. No s'acabaran i es poden retirar en dates successives perquè tenen la recepta incorporada en la seua SIP pel que continuaran estant encara que tarden quinze dies”.

Així mateix, la consellera de Sanitat recomana que siguen els familiars d'aquestes persones vulnerables els qui vagen amb la seua SIP a retirar les màscares: “Cride a la responsabilitat que hem demostrat la societat valenciana durant tot aquest temps. Demane que cuidem dels nostres majors que no han d'eixir i que actuem de manera escalonada”.

Recordem que els beneficiar-vos seran persones majors de 65 anys i altres persones que formen part dels col·lectius de risc davant la pandèmia de COVID-19. Totes elles podran retirar les màscares quirúrgiques mitjançant la presentació de la targeta SIP en les oficines de farmàcia.

Pujar