30 de novembre de 2020 30/11/20

Sanitat acorda mesures per a evitar les visites als centres de salut i a la farmàcia

Sanitat acorda mesures per a evitar les visites als centres de salut i a la farmàcia - (foto 1)
  • S'agrupen dispensacions i prolonguen tractaments automàticament des d'aquest dimecres en la Comunitat

Sanitat ha anunciat una nova mesura, que es posarà en marxa des d'aquest dimecres i que consistirà a agrupar les dispensacions de medicaments en una única visita, o en el menor nombre de visites possibles. Així ho ha anunciat la consellera de Sanitat, Ana Barceló, aquest dimarts en roda de premsa per a fer balanç dels casos actius actualment en la Comunitat Valenciana: 516, 26 més que en la jornada anterior.

La titular de Salut ha detallat també que es prolongarà automàticament per dos mesos addicionals el període de validesa dels tractaments de pacients crònics: “Amb aquesta mesura, tants els pacients crònics com els que tenen un tractament prolongat evitaran haver d'anar a les consultes”. Sanitat estima que, amb aquesta mesura, s'eviten unes 320.000 visites als centres de salut i es dispensen uns 600.000 tractaments.

D'altra banda, la Conselleria de Sanitat ha canviat el criteri a l'hora de realitzar les proves del coronavirus i ja no es durà a terme en persones que simptomatologia lleu. Així ho ha explicat la subdirectora d'Epidemiologia i Vigilància de la Salut de la Conselleria de Sanitat, Hermelinda Vanaclocha, detallant que està decisió parteix del nou criteri acordat pel Ministeri de Sanitat: “Es canvia radicalment la manera d'afrontar l'enteniment dels casos encara que l'assistència als malalts serà igual que abans”, ha de tallat.

Així, només s'efectuaran les proves per a certificar el contagi de *Covid-19 a malalts que presenten un quadre clínic d'infecció respiratòria aguda o que es troben hospitalitzat o complisquen criteris per a ingressar: “Als quals tinguen simptomatologia lleu no se'ls farà la prova. A tots ells els estem dient que es queden aïllats en el seu domicili i recordem que han de telefonar al 900 300 555 i ficar-se en la web de sanitat per a autochequearse”. En funció de l'avaluació del personal sanitari es prendrà l'una o l'altra mesura.

Preguntada per quan està previst que s'arribe al pic de casos en la Comunitat, Vanaclocha no ha volgut aventurar-se encara que sí ha afirmat que ara mateix estem en una pujada i “durarà unes setmanes”. També se li ha preguntat per la demora en les proves del coronavirus, al que la subdirectora d'Epidemiologia ha respost que no s'estan produint demores i que la mostra, des que entra en el laboratori fins que ix, no arriba a ser 24 hores.

Sanitat es prepara per a incorporar a estudiants de medicina i metges jubilats

Sanitat ja va anunciar fa uns dies que, davant la demanda de sanitaris per la crisi de covid-19, la Conselleria pretén incorporar a estudiants de medicina i metges jubilats. Aquest dimarts s'han donat detalls sobre aquest tema: “S'està preparant una plataforma per a la web i quan estiga activa es comunicarà a través dels col·legis perquè es puguen inscriure”, ha aclarit la consellera de Sanitat, Ana Barceló.

En qualsevol cas, es preveu recórrer primer a les diferents bosses de professionals i, una vegada esgotades aquestes, es recorreria a aquest llistat d'urgència.

Obres d'urgència per a habilitar l'antic Hospital la Fe de València

Cal recordar que aquest dimarts també, Ximo Puig ha anunciat obres urgents d'adequació en l'antic hospital La Fe de València per a habilitar llits disponibles per a tractar a malalts per coronavirus. Serà en la zona de l'Escola d'Infermeria, estarà llesta en deu dies i habilitarà 76 llits nous. També s'adaptaran algunes residències a Vila-real, Torrevieja i Alcoi.

La Comunitat Valenciana compta actualment amb 2.774 llits en hospitals públics i 825 en hospitals privats: "La situació actual és de garantia", confia el president.

Pujar