elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

El taller d'Aules Compartides ha format a 32 alumnes en Imatge Personal, Jardineria i Manteniment

El taller d'Aules Compartides ha format a 32 alumnes en Imatge Personal, Jardineria i Manteniment
  • Este projecte que forma part de l'estratègia municipal per fer front a l'absentisme escolar, està integrat per alumnes de l'IES Jorge Juan, l’IES María Moliner i l’IES Camp de Morvedre

MÉS FOTOS
El taller d'Aules Compartides ha format a 32 alumnes en Imatge Personal, Jardineria i Manteniment - (foto 2)

Els tallers d'Aules Compartides (PAC), d'Imatge Personal, Jardineria i Manteniment en els quals han participat 32 alumnes de l'IES Jorge Juan, l’IES María Moliner i l’IES Camp de Morvedre han finalitzat amb un acte de clausura i lliurament de diplomes.

A l'acte han assistit el regidor d'Educació en funcions, José Manuel Tarazona, les orientadores i directors dels centres IES Jorge Juan, IES María Moliner i IES Camp de Morvedre, el personal tècnic del Departament d'Educació, alumnes així com familiars de l'alumnat del curs.

El programa PAC és un projecte conjunt entre la Conselleria d'Educació, els centres d'Educació Secundària i l'Ajuntament de Sagunt, a través dels departaments d'Educació i la col·laboració de Serveis Socials que es preocupen per la diversitat i inclusió educativa dirigida a l'alumnat matriculat en risc d'exclusió social, que presenta conductes negatives, dificultats d'adaptació al mitjà escolar i tendència a l'absentisme escolar crònic o a l'abandó escolar i així potenciar la incorporació en el món laboral.

El regidor delegat d'Educació en funcions, José Manuel Tarazona, ha declarat que “el departament d'Educació i el gabinet psicopedagògic de Sagunt han fet una labor molt important per posar en marxa este projecte el qual és el segon any que duem a terme. L'any passat va donar començament i va tindre els seus titubejos però jo crec que en enguany amb l'ampliació a jardineria i manteniment a part d'imatge personal i perruqueria, este projecte s'ha consolidat”.

Per posar en marxa el PAC es requereix la col·laboració organitzada i sistemàtica del màxim de professionals i administracions possibles, donada la complexitat dels fenòmens del fracàs, absentisme i abandó escolar.

“L'objectiu final d’este programa no és un altre que reorientar a l'alumnat perquè adquirisca uns coneixements, unes aptituds, una voluntat i una motivació per desenvolupar determinats treballs i, d'altra banda, perquè l'alumnat es reincorpore a l'àmbit educatiu de nou, a la formació professional bàsica o als cicles formatius perquè continue estudiant”, ha assenyalat Tarazona.

Per part del departament tècnic i d'orientació de l'Ajuntament han indicat que, en referència al vessant acadèmic, cal destacar que es pot considerar un èxit, atés que l'alumnat s'ha implicat molt a l'hora d'aconseguir els objectius, tant des del punt de vista pedagògic com els que es deriven de les normes escolars.

Pujar