8 d’agost de 2020 8/8/20

El servei municipal del Telecentre es reinventa per a adaptar-se a la situació de confinament i al tancament parcial de les oficines municipals

El servei municipal del Telecentre es reinventa per a adaptar-se a la situació de confinament i al tancament parcial de les oficines municipals - (foto 1)
  • Esta proposta posa en marxa un nou recurs del Telecentre municipal per a fomentar, de manera gratuïta, les habilitats de la ciutadania de Sagunt amb les noves tecnologies

El servei municipal del Telecentre es reinventa per a adaptar-se a la situació de confinament i el tancament parcial de l'atenció personalitzada en les oficines municipals. Esta proposta posa en marxa un nou recurs del Telecentre municipal per a fomentar, de manera gratuïta, les habilitats de la ciutadania de Sagunt amb les noves tecnologies i poder dinamitzar l'ús i foment dels serveis de tramitació electrònica municipal. A més, possibilita una formació mínima en aspectes bàsics com l’ús de l'ordinador, serveis bàsics d'internet, ús dels certificats de signatura electrònica, maneig d'eines informàtiques o fins i tot en com realitzar videocridades amb els nostres familiars o amics.

L'alcalde de Sagunt, Darío Moreno, en la roda de premsa de hui, ha informat que este conjunt de serveis s'ha adaptat per a oferir accions formatives en línia: «Hem posat a la disposició de la ciutadania cursos de formació en la plataforma http://sagunt.campus-seneca.es/, que aniran creixent i canviant en funció de la demanda i necessitats de cada moment».

Els serveis que el Telecentre municipal venia oferint a la ciutadania de Sagunt, a la seua aula de formació i dinamització de serveis Tics, que es troba en la Plaça Tirant lo Blanc del Barri de Baladre, estan en una nova etapa i inclouen diverses propostes. Algunes d'estes són la introducció d'un Agent Informador directament en les oficines SAIC (Atenció Ciutadana), on a través del servei del Telecentre, s'oferixen serveis personalitzats a la ciutadania que requerix de l'atenció presencial en el SAIC, resolent dubtes, assessorant davant dificultats en la tramitació electrònica i ensenyant a la ciutadania com gestionar els seus tràmits de manera telemàtica sobre la seu electrònica municipal. Tot això, amb la finalitat d'evitar desplaçaments i en definitiva dinamitzant l'ús dels certificats de signatura digital i de l'administració electrònica.

Pujar