elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

S'amplia el termini per a sol·licitar les ajudes de lloguer de la Generalitat Valenciana fins al 15 de juliol

S'amplia el termini per a sol·licitar les ajudes de lloguer de la Generalitat Valenciana fins al 15 de juliol
  • L'ampliació del termini és vàlida per a les dos ajudes de lloguer d'habitatges, tant per a la general com per a l'ajuda a jóvens menors de 35 anys

La nova Oficina Municipal d'Habitatge, que ja està operativa, oferix informació i orientació sobre les diferents línies de les últimes convocatòries per a facilitar l'accés a l'habitatge. En eixe sentit, l'oficina municipal ha comunicat que des de la Generalitat s'ha ampliat el termini fins dijous que ve, 15 de juliol (en principi, acabava demà, 8 de juliol), per a la presentació de sol·licituds en dos de les convocatòries d'ajudes al lloguer: la general i la de jóvens menors de 35 anys.

Per eixa raó, des de la Regidoria d'Habitatge i Urbanisme s'ha fet una crida perquè totes aquelles persones que pogueren ser beneficiàries d'estes subvencions i estiguen interessades a optar a les mateixes acudisquen a l'Oficina per a informar-se.

Cal destacar que l'Oficina Municipal d'Habitatge de l'Ajuntament de Sagunt oferix servicis d'informació en la matèria de manera presencial en finestreta única en les antigues oficines de la Gerència d'Alts Forns del Mediterrani. Els dimarts i els dijous de 9.00 a 13.00 hores serà l'atenció al públic en assumptes relacionats amb l'habitatge en general, però per a tractar aspectes concrets sobre les ajudes, l'horari d'atenció és de dilluns a divendres de 9.00 a 14.00 hores. No obstant això, a causa del protocol de prevenció contra la Covid-19, es requerix cita prèvia a través de la pàgina web del Consistori o per telèfon al 962 65 58 58.

El regidor d'Habitatge, Quico Fernández, explica que l'ampliació del termini de presentació de sol·licituds per a l'ajuda al lloguer «és una bona notícia perquè demostra que hi ha una gran demanda i que el servei està funcionant perfectament. De fet, fins hui ja hem tramitat 145 sol·licituds i, per tant, això suposa que existixen 145 famílies que tindran l'oportunitat de ser receptores d'estes ajudes i de solucionar un problema com el de l'habitatge, que per a moltes famílies és un drama».

Es tracta de dos convocatòries d'ajudes per a facilitar l'accés a l'habitatge en règim de lloguer el termini del qual acaba dijous que ve, 15 de juliol. Concretament, una de les línies es referix a ajudes de caràcter general i l'altra és específica per a jóvens. Ambdós es troben contemplades dins del Pla Estatal d'Habitatge 2018-2021.

En el cas de la línia general, Ajudes al lloguer d'habitatge 2021, seran beneficiàries persones físiques majors d'edat inquilines amb escassos mitjans econòmics per al lloguer del seu habitatge habitual i permanent de les mensualitats pagades des de l'1 de gener fins al 31 de desembre de 2021, i l'import de l'ajuda és del 40% del lloguer i fins i tot pot aconseguir el 50% si la persona sol·licitant i tots els membres de la unitat de convivència tenen més de 65 anys en el moment de presentar la sol·licitud.

En el cas de la línia per a joves, Ajudes al lloguer per a joves 2021, seran beneficiàries també persones físiques majors d'edat inquilines amb escassos mitjans econòmics per al lloguer del seu habitatge habitual i permanent de les mensualitats pagades des de l'1 de gener fins al 31 de desembre de 2021, amb l'excepció que en este cas ha de tractar-se de menors de 35 anys en el moment de sol·licitar l'ajuda o tractar-se d'una unitat de convivència en la qual tots els membres siguen menors de 35 anys, i excepcionalment podran formar part de la unitat de convivència persones majors de 35 anys que tinguen declarada una dependència justificada documentalment. L'import de l'ajuda en esta línia podrà arribar al 50% de la renda del lloguer.

«La nova Oficina Municipal d'Habitatge està funcionant a la perfecció i hi ha uns grans professionals que duen a terme la seua funció amb molta rigorositat i professionalitat», ha explicat Quico Fernández.

Qualsevol persona que estiga interessada a optar a alguna d'estes ajudes pot sol·licitar prèviament informació o orientació a l'Oficina Municipal d'Habitatge de l'Ajuntament de Sagunt, demanant prèviament cita prèvia a través de la web municipal o del telèfon 962 65 58 58.

Pujar