28 de setembre de 2020 28/9/20

Sagunt presenta la seua programació festiva per a estiu

Sagunt presenta la seua programació festiva per a estiu - (foto 1)
  • Humor, cinema i música per a amenitzar un estiu sense festes patronals

MÉS FOTOS
Sagunt presenta la seua programació festiva per a estiu - (foto 2)

Les federacions de penyes de Sagunt i del Port de Sagunt van prendre la decisió de suspendre les festes patronals a causa del COVID-19. Ara, l'Ajuntament de Sagunt ha anunciat la programació festiva per als mesos de juliol i agost. Tant la regidora de Festes, Asun Moll, com l'alcalde de la ciutat, Darío Moreno, en roda de premsa han recalcat el suport de les federacions de penyes perquè aquest estiu no es quedara buit. A part de les festes patronals, també “se suspenen les festes dels barris fins a setembre”, ha afirmat Asun Moll.

L'objectiu d'aquesta planificació festiva és que “es reactive l'economia i que la gent isca al carrer”, ha asseverat la regidora de Festes. Respecte als fons destinats a aquesta programació, Asun Moll ha assegurat que els fons destinats a les festes patronals que es van decidir invertir en la lluita contra el COVID-19 es mantenen amb aqueixa fi.

Entre els espectacles que se celebraren hi ha dues jornades de cinema, una jornada d'humor i monòlegs, una jornada de musicals d'orquestra i una altra de musicals tant per a xiquets com per a adults. Les pel·lícules que s'emetran seran ‘West Side Story’ i ‘Campeones’. Els humoristes que amenitzaran l'estiu saguntí seran Oscar Tramoyeres i Carol Tomàs. A més, els dies 30 de juliol i 15 d'agost se celebraran sengles castells artificials amb motiu de la hipotètica fi de les festes.

L'aforament estimat serà de 200 a 300 persones ja que l'Ajuntament considera que un aforament major farà que alguns assistents no puguen gaudir de l'espectacle com cal. Els espectadors estaran asseguts en cadires, encara que encara no se sap com s'oferiran les entrades a les activitats. Alguns dels espais en els quals se celebraran els actes són la Glorieta de Sagunt i el Casino del Port de Sagunt.

Ha comparegut en la roda de premsa també el president de la Federació de Penyes del Port de Sagunt, Manel Rubio, qui ha assegurat que, malgrat la voluntat contrària de l'equip de govern, les penyes intentaran que “la festa taurina torne al més prompte possible al municipi”.

Pujar